3 - 1

Blauw-Zwart JO15-1

1e klasse 7

26 mei 2018 10:00

Een week geleden meldde ik dat we minimaal 3 punten uit de laatste 2 wedstrijden wilden halen. Omdat we vorige week onverwachts verloren zou het in deze wedstrijd dus moeten gebeuren.

De voorbereiding was goed. Voor de warming up had trainer Donald nog wat extra eten en drinken geregeld. Als extra pepmiddeltje en als afsluiting van dit seizoen.

Bij de start van de wedstrijd feliciteerden wij Blauw Zwart met het behaalde kampioenschap.

Dan de wedstrijd. Benieuwd of Blauw Zwart zou laten zien dat ze de terechte kampioen waren of dat ze met een feestopstelling zouden komen.

Nou, niet met een feestopstelling dus…Bij de aftrap gelijk in de aanval. En dat hielden ze 15 minuten vol. Hun aanvallers hadden er zin in en de paal en de lat werden enkele keren geraakt. Ook Duncan stond zijn mannetje en zo kwamen we met veel geluk deze periode door.

En dan, in tegenstelling tot veel wedstrijden afgelopen maanden, was eindelijk het geluk aan onze kant. Bij de eerste de beste aanval via rechts kreeg Wessel de  bal voor, bereikte Jay, die een speler passeerde en vervolgens op doel schoot.. tegen alle verhoudingen in stond het 1-0…

De rest van de eerste helft bleef BZ de gevaarlijkere ploeg maar door enkele omzettingen achterin kregen wij meer grip de aanvallers van hen. Ook creëerden we wat kleine kansjes maar het bleef verder 1-0.

Dan de tweede helft. Nu waren we wat beter bestand tegen de aanvallen en kregen we meer grip op het spel. Dan na 15 minuten spelen een ongelukkige uittrap en BZ profiteerde daar optimaal van. Zo stond het geheel onverwachts 1-1.

Kijken hoe we hier mentaal mee om konden gaan… en dat bleek verrassend goed. Twee minuten later: Beau nam een vrije trap vanaf eigen helft. Wessel nam hem netjes aan en schoot hem vervolgens heel subtiel met buitenkant rechter voet over de keeper heen… een geweldige goal.. en 2-1..

Dan een rommelige periode in deze wedstrijd. Een licht gefrustreerd BZ en hier en daar wat kleine blessures. BZ probeert het nog wel, komt dichtbij maar scoort niet.

Dan een paar minuten voor tijd: Wij krijgen voorin wat meer de ruimte omdat BZ op zoek blijft gaan naar minimaal de gelijkmaker. Tim geeft de bal diep op Sem K, die netjes de keeper passeert en aan alle onzekerheid een einde maakt: 3-1..

Een paar minuten later fluit de scheids af.

Top gedaan, Duncan, Beau, Coen, Sem N., Fabrice, Lucas, Daan, Tim, Jay, Sam , Indy, Sem K, Levi, Dylan, Wessel.

En een mooie beloning voor de inzet van de trainers Donald en Luan…

Luan heeft afgelopen jaar en Donald de afgelopen twee jaar hard gewerkt om een eenheid te maken van dit team en om er het uiterste uit te halen.

Met een mooie 4e plek ( op dit moment) in deze competitie, het beste JO15-2 team in deze competitie en winst op de kampioen mogen wij zeer tevreden zijn.

En jullie lezers, bedankt voor jullie Likes en opmerkingen. Een goede vakantie en wie weet, tot een volgende keer!