4 - 3

ARC JO19-1

17 februari 2018 14:30

Onbekend

De omstandigheden in Hendrik Ido Ambacht waren perfect. Een mooie strakblauwe lucht, een prima bespeelbaar veld. Het kan niet zo zijn dat onze jongens zich hierdoor lieten beïnvloeden. Wat de reden dan ook geweest moge zijn is nog steeds een raadsel, maar het feit lag er, dat na 90 seconden IFC al wist te scoren. De schrik zat er gelijk goed in. Gelukkig herpakte ARC zich vrijwel direct en begon gelijk weer te voetballen. Na een prima opgezette aanval van ARC van achter uit, scoorde Lars na 5 minuten de 1-1. Na deze fase had IFC weinig meer in te brengen en kreeg ARC volop kansen om een voorsprong te nemen. In minuut 6 zag Coen zijn inzet van de doellijn gehaald. ARC voerde de druk verder op. In de 25e minuut zag Coen wederom een prima schot door de keeper van IFC gekeerd. Niet veel later kreeg Tjerk een prima kans, maar deze keer stond de lat een 1-2 voorsprong in de weg. ARC eindigde de 1e helft zoals het begonnen was. De supersnelle spits van IFC kon en mocht vanaf de eigen helft op het doel van ARC afstormen. Er werd hem geen strobreed in de weg gelegd en scoorde op fraaie wijze de 2-1.

In de rust werd met name het “goede spel” van ARC benadrukt. Als dit in de 2e helft ook gespeeld zou gaan worden dan zou deze wedstrijd zeker winnend worden afgesloten. Helaas, het liep anders. In de 57e minuut werd er wederom heel slecht verdedigd en scoorde IFC heel koeltjes de 3-1. In de 62e deed ARC gelukkig wat terug. Uit een prima genomen vrije schop van Lars werd door de goed meegelopen Tren de 3-2 binnen getikt. Verder liet ARC heel weinig meer zien. Ook de verse krachten die werden ingebracht konden het tij voor ARC niet meer keren. IFC kwam in de slotfase nog op 4-2 en in de allerlaatste minuut maakte Thomas nog 4-3 en werd de uitslag toch nog iets dragelijker.

Genoeg stof tot napraten voor de trainer deze week, want aanstaande zaterdag staat de belangrijke competitie wedstrijd tegen De BARONIE op het programma.

Door: Wim Spruit