ARC 1

2 - 1

ADO den Haag 2

3 mei 2018 19:00

Even waren ze terug bij ARC op Zegersloot: Maarten Reyneveld en Thijs Timmermans. In het shirt van ADO den Haag speelden ze tegen ARC 1, dat verrassend goed voor de dag kwam en de gasten uit Den Haag met een 2-1 nederlaag terugstuurde naar de Residentie.

De gasten, getraind door Virgilio Teixeira, kwamen fel uit de startblokken en na amper tien minuten spelen was het Maarten Reyneveld die een mooie voorzet vanaf rechts via de voet van Machiel van Maarseveen, in de touwen schoot.  Na deze goal ging ARC steeds beter spelen. Via de linkerkant waren Coen de Groot en Killian Bouwhuis enige malen dreigend. ARC kwam dan ook verdiend op de 1-1. Na een schot van Huib Oversloot tegen de lat was het Killian Bouwhuis die de rebound  langs doelman Delano Kloos schoot. Met deze stand gingen beide ploegen rusten.

In het tweede bedrijf veel wisselingen in beide teams. Toen kwam ook Thijs Timmermans, die op de bank begon, in het veld. Er ontspon zich een leuk duel waarbij ARC niets onderdeed voor de jonge Haagse profs. De ploeg van Mark Evers kwam zelfs op voorsprong door een doelpunt van Daan van Leeuwen die een mooie aanval prima afrondde. De 2-1 voorsprong kon ARC tot de 90e minuut vasthouden. Een prima prestatie en daarmee tankt ARC zelfvertrouwen voor het slot van dit seizoen, dat de ploeg zo graag wil afsluiten met promotie naar de hoofdklasse.

De wedstrijd werd prima geleid door scheidsrechter Bas Oosterlaken.

Onderstaand de wedstrijdsamenvatting met diverse interviews door Studio Alphen.