1 - 0

ARC JO15-1

Groep 1 03

8 september 2018 11:30

Vandaag hadden we een mooie stap kunnen zetten naar de voortzetting in de beker. Bij winst zouden we heel dichtbij een vervolg zijn geweest. Maar zoals jullie hierboven lezen is dat niet gelukt.

Onze tegenstander, Jodan Boys, kwamen we de afgelopen seizoenen regelmatig tegen en ongeacht onze posities op de ranglijst, waren het altijd gelijkwaardige wedstrijden. Jodan Boys zou bij winst ook een mooie stap naar bekervoortzetting maken en vanaf de start lieten zij zien dat zij dit het liefst wilden...

De eerste helft was dus duidelijk voor Jodan Boys. Ze zetten gelijk druk en we hadden moeite onder die druk uit te komen. Met hun snelle buitenspeler werd regelmatig de diepte gezocht en de verdediging had er de handen vol aan.

Wel kwamen wij er af en toe gevaarlijk uit en zowel Wessel als Bilal hadden de wedstrijd een ander gezicht kunnen geven. Waarbij bij de ene de keeper prima redde was het bij de ander dat net niet de vrije man gezocht werd.

Dan een paar minuten voor het end van de 1e helft verloren we het duel om de bal achterin en dat werd op een prima manier afgemaakt. Zo gingen we met een 1-0 achterstand de rust in.

De tweede helft werd wat beter opgepakt en het overwicht van JB verdween. Toch konden wij niet echte kansen creëren. En omdat, naast alertheid van Caine, de lat en een aantal andere verdedigers, JB het net ook niet meer vond, bleef het 1-0 voor JB.

Zwaar teleurgesteld zochten de mannen de kleedkamer op. De trainers Nikivor en Luuk hebben een uitdaging om de mannen weer op te peppen, ze het zelfvertrouwen te geven én om het nieuwe systeem een plek te laten geven.

Maar die uitdaging gaan ze met beide handen aan.

Om in de beker door te gaan hebben we echter Alphense Boys nodig. Naast dat wij onze wedstrijd tegen FC Lisse "moeten" winnen, is het aan AB te laten zien dat zij een snelle groei doormaken. Maar gezien de fysieke gesteldheid van JB zal dat nog een zware dobber worden...

Nieuwe ronde, nieuwe kansen volgende week. Koppie op, kanjers, want jullie kunnen het echt wel!