1 - 1

ARC JO19-1

Groep 1 8

1 september 2018 15:00

Zaterdag 1 september jl. was het eindelijk zover. De eerste officiële wedstrijd van ARC O19-1. ARC begon bijzonder scherp aan de wedstrijd en kreeg al snel grote kansen op de 1-0, maar helaas kon de keeper de kopbal van Timo de Graaf keren. Vervolgens bleef ARC goed druk houden en creëerde meerdere kansen met onder andere een bal op de lat. ARC was op dit moment de betere ploeg en kreeg steeds meer kansen. Sportlust kwam maar niet in de buurt van de goal van ARC. Richting het einde van de eerste helft ging het tempo bij ARC iets omlaag en dat zorgde er voor dat Sportlust een aantal halve schoten richting het doel kreeg. Vlak voor rust kreeg Sportlust nog een kans die via de keeper Nino Marck gestopt werd en vervolgens door Tren Drexhage uitverdedigd werd. We gingen met een 0-0 de rust in en ARC was de duidelijk de bovenliggende partij, maar kon echter de vele ontstane kansen niet omzetten in doelpunten.

ARC begon minder goed aan de tweede helft. En dit zorgde al snel voor enkele kleine kansen voor Sportlust. En een iets grotere kans die gekeerd werd door Nino Marck. Na deze kans kreeg ARC weer de controle over de wedstrijd en ging ARC op zoek naar de 1-0. En zo creëerde ARC meer kansen, maar deze werden te niet gedaan door enkele goede reddingen van de keeper van Sportlust. Vlak voor de drinkpauze werd Bart Schuurman diep gestuurd en stifte de bal perfect over de keeper, maar het mocht niet baten. De bal stuiterde net via de paal eruit en de rebound kon gekeerd worden door de keeper. Vlak na de drinkpauze werd een speler van Sportlust diep gestuurd en schoof de 1-0 binnen. Vanaf dit moment begon het enkele minuten slordig te worden aan de kant van ARC. En begon de tijd te dringen om de gelijkmaker te maken. Ongeveer 5 minuten voor tijd kreeg ARC een corner die niet goed uitverdedigd werd en waarna Joshua Kassels de bal goed binnen schoot. De wedstrijd eindigde in 1-1.

ARC kan terug kijken op een prima wedstrijd waarin ze veel kansen gecreëerd hebben.

Door: Nino Marck