2 - 1

VELO JO19-1

3e divisie B

16 februari 2019 14:15

Afgelopen zaterdag stond op een zonovergoten Sportpark Zegersloot de wedstrijd tussen ARC JO19-1 en VELO JO19-1 gepland. Een confrontatie tussen de nummer 1 en de nummer 3 van de competitie, het beloofde dus een spannende strijd te worden. Aan ARC de taak om de 3 punten in eigen huis te houden om zo de 5 punten voorsprong op de nummer 2 van de competitie te behouden. ARC begon niet scherp aan de wedstrijd. Dit leidde in de vierde minuut via een snelle counter van VELO tot de 0-1. Vlak na de 0-1 kreeg VELO een goede kans tot de 0-2, maar dit schot ging net voorlangs. Vervolgens ging ARC op jacht naar de gelijkmaker. De gelijkmaker viel dan ook vlak voor rust. Een scherp aangesneden voorzet tikte Boyd net voldoende aan waardoor de bal met behulp van de paal en de keeper van VELO in het doel belandde. Met een 1-1 ging de rust in.

Na rust voerde ARC de druk op. Zo kreeg ARC een paar grote kansen, onder andere een kans van de nieuwe aanwinst Pim van Zoest. Halverwege de 2e helft viel Auke in. Auke werd vervolgens de match-winner. 5 minuten voor het eindsignaal kwam via een afgekaatste inworp de bal voor Auke zijn voeten. Op ongeveer 20 meter nam Auke de bal aan, en schoot vervolgens de bal met een fraaie volley in de linkeronderhoek. Hierna ging VELO vol op de aanval, waardoor er ruimtes voorin voor ARC ontstonden. Hierbij kreeg Auke nog een kans op de 3-1, maar helaas zat de paal in de weg. Uiteindelijk sleepte ARC de meer dan verdiende winst als een echt team binnen. De komende 2 weken wordt de competitie onderbroken, hierin staan wel oefenwedstrijden gepland. A.S. zaterdag  week staat de oefenwedstrijd thuis tegen Westlandia JO19-1, uitkomend in de 2e Divisie op het programma voor ARC JO19-1.
De aanvang op Zegersloot is om 14.15 en zal gespeeld worden op Veld 2.
Door Wessel Sterk
De huisfotograaf van ARC , Rob Koolstra heeft een aantal fantastische foto’s van de wedstrijd tegen VELO gemaakt. Zeker  de moeite van het bekijken waard.
Tevens een verwijzing  van de voorbeschouwing op de komende wedstrijd. Deze is te vinden op de Team-site O19-1 bij TEAMNIEUWS