...
... (intikker)

3e divisie B

13 april 2019 14:15

De wedstrijd waar iedereen op zat te wachten. Voor ARC JO19-1 stond Quick JO19-1 vandaag op het programma. Beide teams hadden maar één doel en dat was winnen! Zou Quick winnen dan zouden ze de koppositie van ARC overnemen. Zou ARC winnen dan zouden ze de voorsprong van drie punten naar zes punten kunnen vergroten. Het zou uiteindelijk een wedstrijd bol van spanning worden. Quick begon scherp en gevaarlijk aan de wedstrijd. ARC stond te slapen bij een afgeslagen corner waardoor Quick de 0-1 al in de 4e minuut kon intikken. ARC wist zich echter goed van deze vroege tegenslag te herstellen en kwam in de 15e minuut weer op gelijke hoogte door Mohammed die middels een schitterende een vrije trap van buiten de 16 meter wist te verzilveren. Op het scorebord stond het nu 1-1 en ARC kreeg weer hoop. De wedstrijd was nog lang niet gespeeld en beide teams vochten hard. In de 32e minuut creëerde ARC een aanval waar Tren één op één kwam met de keeper. Tren speelde de bal door de benen van de keeper, waardoor ARC met 2-1 de rust in ging.
Tijdens de bespreking in de rust was er maar een ding cruciaal voor ARC, deze wedstrijd moest over de streep worden getrokken. ARC begon scherp aan de tweede helft en creëerde weer een paar mooie kansen. In de 63e minuut scoorde Timo fraai met het hoofd door een mooie voorzet van Tjerk de 3-1 binnen. De wedstrijd leek gespeeld te zijn alleen Quick richtte zich weer op en had nog wat acties in huis. ARC verloor zijn scherpte en Quick kon hierdoor de 3-2 binnen schieten. De spanning was duidelijk te merken op Zegersloot. Het werd weer een open wedstrijd waar Quick in die fase het touw in handen nam. Alleen in de 80e minuut scoorde de in het veld gekomen Bart met een mooie diagonale kopbal de 4-2 binnen vanuit een dodelijke counter. Dit resulteerde uiteindelijk voor de definitieve uitslag van de wedstrijd. ARC staat nu met 6 punten los op de eerste plek. Een prestatie waar de staf en de spelers trots op mogen zijn! Aanstaande zaterdag heeft ARC JO19-1 geen wedstrijd in verband met het paasweekend. Dinsdag na Pasen speelt O19-1 nog een oefenwedstrijd en daarna is eerstvolgende competitiewedstrijd voor ARC JO19-1 op 4 mei tegen Kloetinge in Zeeland. Er zijn nog 4 wedstrijden te spelen en alle vier moeten als finales worden beschouwd! Het kampioenschap is weer steviger binnen handbereik. Maar het mag duidelijk zijn dat na de overwinning op QUICK er nog een feestje in de kleedkamer en aansluitend ook in de kantine volgde waar eindelijk ook de behaalde 2e periodetitel kon worden gevierd.

Door: Joe van Heusden