1 - 6

ARC JO19-1

3e divisie B

9 februari 2019 15:00

Op zaterdag 9 februari werd na de winterstop de competitie weer hervat, de weersomstandigheden had de voorbereiding wat in de war geschopt, maar nu moesten de mannen van trainer Dennis, assistent Edo, en leider Wim er weer staan. De tegenstander waartegen de competitie weer hervat werd was DHC. De eerste ontmoeting tussen beide partijen op Zegersloot was geëindigd in een spannende 4-3 overwinning. Nu was het de taak om ook in Delft een goed resultaat neer te zetten.
De wedstrijd begonnen we wat onwennig, met een hoop slordigheden van beide kanten.  Na de eerste 25 minuten waar weinig kansen in werden gecreëerd was het een corner die de ban brak. In minuut 27 gaf Tjerk Ligtvoet de bal voor, die vervolgens door Timo de Graaf bij de eerste paal werd binnen geknikt. Vanaf de 0-1 begon ARC beter te voetballen. Dit resulteerde 2 minuten later in de 0-2. Een onderschepte pass werd door Joshua Kassels hoog en diep richting Tren Drexhage gegeven, die hem verlengde op Boyd Baatje, die hem op zijn beurt met de buitenkant van zijn schoen langs de keeper schoot. Nog voor het rustsignaal kwam ARC op een comfortabele 0-3 voorsprong. Een voorzet van Joshua Kassels werd bij de 2e paal tegendraads ingekopt door Tren Drexhage.
De 2e helft was nog maar 5 minuten oud, of de comfortabele voorsprong was weg. Na een combinatie op links, kon een speler van DHC de 1-3 binnen koppen. Om de wedstrijd in handen te houden werd met een uur op de klok de licht geblesseerde Timo de Graaf vervangen door Wessel Bakker. Niet veel later kwam ook Auke Westerduin het veld in voor Milan Kuyper. In minuut 67 gooide ARC toch definitief het slot op de wedstrijd. Een uittrap van Joe van Heusden werd door Tren Drexhage doorgespeeld. De keeper van DHC kwam niet goed zijn doel uit en zo wist Boyd met een boog kopbal de 1-4 te maken. Hierbij kwam hij wel naar in botsing met de keeper. Direct na zijn goal moest hij dan ook vervangen worden door Bart Schuurman. Een kwartier voor tijd werd ook Niels Valk vervangen door Silvester Blonk. Invaller Bart werd na een actie in het strafschopgebied neergehaald, de scheidsrechter gaf een penalty. Deze werd vervolgens  door Tren Drexhage benut 1-5. Vervolgens werd ook hij vervangen door Wessel Sterk. Die bewees gelijk zijn waarde met een assist. Een lange bal van de winter transfer Pim van Zoest werd door Wessel doorgekopt en vervolgens fenomenaal binnen geschoten door Joshua Kassels die hiermee de einduitslag op 1-6 bracht. En hier bleef het vervolgens ook bij.  Een prima resultaat dat die zelfde avond nog eventjes bescheiden gevierd werd door de spelers. Het positieve gevoel van voor de winterstop heeft een prima vervolg gekregen. Nu is het zaak om het goede gevoel zo lang mogelijk vast te houden. Om te beginnen staat er zaterdag 16 februari op de 92e verjaardag van ARC een wedstrijd gepland tegen de nummer 3 op de ranglijst Velo. De aftrap van deze wedstrijd is  14.15 uur op Zegersloot. We zien u graag daar.

Door: Tren Drexhage