3 - 0

SC Feyenoord JO19-1

3e divisie B

10 november 2018 14:15

Op 10 november speelde ARC JO19-1 de competitiewedstrijd tegen Feyenoord sc JO19-1 op een druilerig Zegersloot. De top 6 uit de 3e divisie B speelde dit weekend tegen elkaar dus het was belangrijk om dit weekend de 3 punten in Alphen te houden. Feyenoord begon de wedstrijd net zoals ARC in een 4-3-3 opstelling. Na ca. 10 minuten riep de trainer van Feyenoord de rechtsbuiten bij zich, hierdoor ontstond er ruimte voor Niels Valk die schreeuwde om de bal. Nadat hij de bal kreeg van Timo de Graaf stormde hij op aan de rechterkant en zag Tren vrij staan voor de goal. Niels gaf de bal voor en Tren Drexhage rondde de kans koeltjes af en tekende zo voor de 1-0. Alhoewel er een luchtje van buitenspel aan de 1-0 zat werd de goal goedgekeurd. Het duurde niet lang of Tren Drexhage scoorde opnieuw en zo stond ARC na 32 minuten verdiend op een 2-0 voorsprong. Tijdens de slotfase van de eerste helft kreeg ARC het moeilijk en kwamen de Alphenaren een paar keer goed weg maar kordaat optreden van Joe voorkwam erger.

Na de rust werd het snel duidelijk dat Feyenoord aanvallender ging spelen, 2 wissels en een 3 mans verdediging maakte dat duidelijk. ARC bleef eerst lang in hun eigen systeem spelen. Wessel Sterk werd gewisseld voor Auke Westerduin en ARC ging in een 4-4-2 systeem spelen om minder kansen weg te geven. Na ca 72 minuten minuten maakte Tren Drexhage zijn 3e en mooiste goal en zijn eerste hattrick van het seizoen. De 3-0 stand wist ARC goed vast te houden en Feyenoord kreeg bijna geen kansen meer. De 3 punten bleven dus in Alphen. Een meer dan verdiende overwinning, maar omdat koploper Quick ook zijn wedstrijd won blijft ARC JO-19 op de 2e plek staan. Volgende week staat voor ARC de uitwedstrijd tegen Jodan Boys uit Gouda op het programma. De aanvang in Gouda is 13.30 uur. Quick met slecht 1 punt voorsprong moet het opnemen uit tegen De Baronie. Bijzonder spannend wie er met eerste periode titel aan de haal zal gaan.