5'
Timo De Graaf (intikker)

3e divisie B

17 november 2018 13:30

Op 17 november speelde ARC de 8 ste competitie wedstrijd van het seizoen. Jodan Boys JO19-1 – tegen ARC JO19-1. Het was belangrijk om deze wedstrijd te winnen want als wij wonnen en Quick JO19-1 verloor had je periode 1 gepakt maar jammer genoeg won Quick uit bij Baronie met 1-3. Jodan Boys begon in een 4-4-2 opstelling waar we al rekening mee hadden gehouden. ARC begon sterk aan de wedstrijd. Na 3 min gooide Joshua Kassels vanaf de zijlijn met een verre ingooi in. De verdediging van Jodan Boys zat niet op te letten en Timo de Graaf schoot de bal na 3 min. binnen. ARC was de eerste helft beter maar beide ploegen creëerden geen kansen meer in de eerste helft.
Jodan Boys begon de twee helft sterk. Doelman Joe kreeg zeker 4 x alle hulp van de paal en kon zodoende de 0 houden. ARC liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Uit een mooi uitgespeelde aanval gaf Tren Drexhage de bal voor aan Joshua Kassels. Hij stond voor de goal en nam de bal aan, schoot eerst op een verdediging van Jodan Boys maar de rebound ging er met een stuitje in en bracht hiermee de 2-0 in de 64e min. op het scorebord. ARC kwam een paar keer goed weg met een paar goeie kansen van Jodan Boys. Wessel Sterk werd er afgehaald en Auke Westerduin kwam voor hem in de plaats en we veranderden weer naar een 4-4-2 systeem. In de 83e minuut gaf Jodan Boys een lange bal en werd de bal opgevangen. De bal werd meegegeven aan Milan Devilee hij kwam ver met een goeie dribbel en kwam in de 16 waar die op zijn hak werd getrapt. ‘’Penalty!’’ gaf de scheids aan. Tweeling broer Cas Devilee ging achter de bal staan en schoot hem feilloos binnen in de 84e minuut.  3-0 en ARC speelde de wedstrijd voor de rest rustig uit en de punten gingen mee naar Alphen aan den Rijn. Opnieuw houdt Joe van Heusden van ARC de nul voor derde keer op rij en gaat ARC nog steeds ongeslagen de competitie door. Volgende week speelt ARC op Zegersloot tegen RKAVV JO19-1 om 14:15. Een belangrijke wedstijd voor het begin van periode twee. U bent van harte welkom om onze ploeg aan het werk te zien.
Door: Silvester Blonk