Bart Schuurman (intikker)

3e divisie B

4 mei 2019 15:00

M (Marvin) Reuvers

Eindelijk was het weer zover voor de JO19-1 van ARC. Na een aantal weken waarbij er geen competitie was, mochten O19-1 zaterdag 4 mei weer aan de bak. Kloetinge uit het verre Zeeland was aan de beurt. Een overwinning zou zeker belangrijk zijn om het kampioenschap meer in zicht te krijgen. ARC begon fel aan de wedstrijd. Er werd kort op de tegenstander verdedigt en zo gaven ze weinig ruimte weg aan Kloetinge. Veel kansen werden gecreëerd door onder andere Milan Kuyper, Boyd Baatje en Auke Westerduin. Helaas werden deze kansen niet benut en leek het erop dat ARC het op deze manier zichzelf wel erg lastig zou maken. Uiteindelijk viel de verdiende goal van de koploper toch, door Joshua Kassels. Zijn schot veranderde van richting en viel zo uiteindelijk gelukkig in het doel. Dit geluk moest ARC ook een beetje meehebben, omdat eigenlijk elke kans tegenzat in de eerste helft. Kloetinge creëerde vrij weinig , totdat ze een vrije trap van ongeveer 20 meter afstand kregen. Als er gevaar zou moeten komen , zou dit via een standaardsituatie moeten zijn. De vrije trap werd genomen en keeper Joe van Heusden kon de bal nog stoppen, maar in de rebound werd de bal er ingeschoten. Zo gingen de teams met 1-1 de rust in.

Zonder wissels in te zetten door trainer Dennis Tijssen ging ARC de tweede helft beginnen. In vergelijking met de eerste helft, kwam ARC slecht uit de kleedkamer. Er werd nu niet kort verdedigd, ruimtes werden weggeven en passes werden erg slordig. ARC kwam bijna niet meer tot kansen, waardoor er verse wissels in werden gebracht. Tren Drexhage, Niels Valk en Bart Schuurman werden erin gezet door trainer Dennis Tijssen. ARC ging richting het einde van de wedstrijd steeds aanvallender spelen. Bart Schuurman scoorde een mooie goal die onterecht werd afgekeurd door de grensrechter van Kloetinge. Kloetinge kreeg zelf ook meer ruimte en kon zo ook gaan voetballen. Het creëerde een paar grote kansen die goed uit het doel werden gehouden door keeper Joe van Heusden. Als laatste wissel kwam Wessel Bakker erin en zo werden de ballen in de 16 meter van Kloetinge gepompt. Daardoor zag Kloetinge countermogelijkheden en zo werd er vlak voor tijd een overtreding gemaakt net buiten de 16 meter. De vrije trap werd genomen en het was raak voor de thuisploeg 2-1. Direct na de aftrap werd er afgefloten en zo verloor ARC zijn tweede wedstrijd. Het mag zich zelf aanrekenen dat het niet benutten van de kansen in deze wedstrijd O19-1 fataal is geworden.
De volgende wedstrijd is thuis tegen Dongen JO19-1. Deze wedstrijd moet gewonnen worden om koploper te blijven in de competitie. U bent er toch ook bij? 14:15 uur op Sportpark Zegersloot!