Forum Sport JO19-1

3e divisie B

1 december 2018 14:15

Onbekend

De bezoekers, Forum Sport,  de nummer 4 van de competitie, kwamen niet langs voor een open potje voetbal. Vanuit een zeer gesloten verdediging werd ARC opgevangen en de orders vanaf de bank werden strak opgevolgd. En omdat de jongens van Dennis Tijssen ook vanuit een strak georganiseerde 4-3-3 met de punt naar voren spelen, werd de 1e helft een verzorgde, wat stroeve vertoning. ARC had wel het betere van het spel en kreeg toch een paar serieuze kansen. De beste daarvan was voor Bart Schuurman, die uit een fraai omschakelingsmoment oog in oog met de keeper niet tot scoren kwam. Een andere kans was voor Boyd Baatje, maar het bleef bij een schotje dat naast rolde. Ook Auke kon even later het net niet vinden. Het spel van ARC werd er niet beter op. Slordigheden in de passing gaven Forum Sport steeds vaker de kans om uit te breken en 32e  minuut  viel dan ook de tegentreffer. Een hoekschop werd prachtig ingekopt door de linksachter en plofte onbereikbaar voor keeper Joe van Heusden in de verre bovenhoek. Het was feitelijk tegen de verhoudingen in, maar tot dat moment had ARC nog niet vol gas gegeven en had Forum Sport de bus voor de goal geparkeerd.

Na de 0-1 gaf trainer Tijssen in de 2e helft het sein op volle bak vooruit.  Wessel Sterk en Joshua Kassel werden ingebracht. Het leverde wel een veldoverwicht op, maar leidde niet tot grote kansen. Maar onder de toenemende druk moest de Voorburgse verdediging wel meer en meer hoekschoppen toestaan en uit één ervan kopte Timo de Graaf in de 82e minuut raak bij de eerste paal. 1-1. Boyd Baatje had de assist. ARC bracht nog meer aanvallende impulsen door Milan Kuyper en Wessel Bakker in te brengen en dat had het gewenste effect. Forum Sport kwam niet meer uit de verdedigende stelling en uit weer een corner, ditmaal van Milan Kuyper, scoorde Joshua Kassel door een woud van benen de heerlijke 2-1, in de 94e minuut. Kort erna kwam het nieuws dat koploper Quick van Feyenoord had verloren en nu reist ARC komende zaterdag als koploper naar Quick in Den Haag voor de titel Herfstmeister!