2 - 1

Dongen JO19-1

3e divisie B

11 mei 2019 14:15

Na de blamage van vorige week in en tegen Kloetinge (2-1 verlies in de laatste minuut), stond de druk er weer vol op voor onze jongens. Met nog 3 punten voorsprong op Quick en nog 3 wedstrijden te spelen moest er gewonnen worden van vv Dongen.
ARC begon niet goed aan de wedstrijd en de eerste kans was dan ook voor de bezoekers, die een vrije kopkans kregen, maar deze boven de lat mikten. ARC had daarna meer balbezit, maar Dongen had een goed georganiseerde verdediging, waar ARC niet doorheen kwam. Bovendien bestond de as van Dongen uit een aantal lange, fysiek sterke jongens waar ARC het lastig mee had. Dit kwam mede doordat ARC te veel lange en hoge ballen speelde, waarmee de tegenstander in hun kracht kwam. De keren dat ARC via positiespel over de grond de aanval zocht, werd het wat gevaarlijker, maar tot grote kansen leidde dat nog niet. Dongen speelde op de counter en hanteerde de lange bal van achteruit, maar doordat zij ook amper tot kansen kwamen, gingen de ploegen logischerwijs met een 0-0 stand de rust in.
Na de rust moest ARC scherper en feller spelen om de wedstrijd te winnen. Voetballend wilde het allemaal nog niet lukken, maar door een handsbal van Dongen kreeg ARC een penalty en zo kon het op voorsprong komen. Tren benutte deze feilloos.Hierna werd het steeds meer een vechtwedstrijd. Zowel Dongen als ARC kreeg een aantal grote kansen en de wedstrijd kon alle kanten op. Keeper Joe keepte een sterke pot en hield de ploeg van Dennis Tijssen zo op de been. Aan de andere kant hadden Milan (Kuyper) en Bart de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar de bal wilde er niet in, tot 2 minuten voor tijd. De keeper van Dongen liep achter een niet aangeraakte voorzet aan, was uit positie en schoot de bal in de voeten van Tjerk Ligtvoet, die met een schot van een meter of 35 de keeper van Dongen verraste en daarmee de wedstrijd besliste. Dongen kwam een minuut later nog op 1-2, maar de wedstrijd was eigenlijk al beslist. Erg goed was het niet, maar ARC heeft wederom karakter getoond en dat is - zeker in deze fase van de competitie - cruciaal. Volgende week gaat de JO19 naar Bergen op Zoom om daar tegen MOC’17 te spelen. Thuis wisten we hier niet van te winnen, dus we hebben zeker nog wat goed te maken. Nog 2 wedstrijden zijn er te spelen en ARC heeft nog steeds 3 punten voorsprong op Quick, dat ook wist te winnen. Quick moet zaterdag as. zaterdag naar Kloetinge die nu 2 wedstrijden op rij gewonnen heeft, dus dat belooft ook een spannende pot te worden. De competitie blijft onverminderd spannend! De wedstrijd in Bergen op Zoom op Sportpark Roozenoord begint om 15.00 uur.