0 - 2

ARC JO19-1

3e divisie B

3 november 2018 14:30

Het is 2 november en het is wederom prachtig weer voor een mooi potje voetbal in Dongen. Met de kraker tussen Quick en Forum sport wisten we dat dit een hele belangrijke middag kon gaan worden. Na een mooie 5 kwartier in de bus gezeten te hebben was het dan zover, de aftrap tussen Dongen 019-1 en ARC 019-1. Onze jongens begonnen goed aan de wedstrijd, het balletje ging van voet naar voet. Het had er alle schijn van een mooie middag te worden in Brabant.  ARC gaf goed druk op de bal waardoor de tegenstander alleen maar de bal met een lange peer naar voren kon geven. In de 22ste minuut kreeg ARC een corner die via een korte variant genomen werd. De corner ging naar verluidt niet helemaal zoals gepland, maar belande via het hoofd van Mo toch voor de voeten van Joshua, die vervolgens gemakkelijk de 0-1 kon binnen schieten. Een mooie 0-1 voorsprong, maar het team nam niet genoegen met de voorsprong en bleef driftig op zoek gaan naar de volgende goal. Zo was het in de 38ste minuut weer Joshua die en bal doorgekopt kreeg van Wessel Sterk waardoor Joshua zo 1 op 1 met de keeper kwam, die hem goed inschoot en zo de 0-2 kon aantekenen. Dit was tevens ook de ruststand .

De tweede helft leek het wel of de jongens iets minder scherp uit de kleedkamer kwamen, met de 0-2 in je achterhoofd leek ARC iets minder druk te geven. Waardoor Dongen iets meer ruimte kreeg om te voetballen. Echt gevaarlijk werd het niet, waardoor ARC vrij gemakkelijk stand kon houden. De 3 punten zijn weer binnen voor de ARC 019-1 en kan zo weer terug kijken op een mooie week. Komende week staat er Feyenoord sc J019-1 op het programma. Op papier een mooie wedstrijd die alle kanten op kan gaan. Maar het overwinnaars gevoel proef je in het team en hopen dat gevoel natuurlijk volgende week ook vast te houden. De aanvang is 14:15 op veld 1. Ik zou zeggen, kom gezellig kijken en geef steun aan onze jongens!