4 - 1

Kloetinge JO19-1

3e divisie B

27 oktober 2018 14:15

Na een week vrij van de competitie mocht de JO19-1 thuis aantreden tegen Kloetinge. ARC begon aan deze wedstrijd als de nummer 4 van de ranglijst, met 8 punten uit 4 wedstrijden, terwijl Kloetinge nog maar 1 punt wist te pakken. Dit was dus voor ARC een mooie kans om goede zaken te doen. Deze kans werd met beide handen aangegrepen. ARC begon fel aan de wedstrijd en speelde in een hoog tempo, wat al in de eerste paar minuten kansen opleverde. Deze bleven helaas onbenut.Na goed druk zetten van ARC veroverde Joshua op het middenveld de bal. Hij speelde de bal gelijk naar links op de diepgaande Tren. Tren liep één op één op de keeper af en faalde niet en scoorde in de 22e minuut de verdiende 1-0. ARC hield dit spel vast in de eerste helft. Kloetinge kwam er niet aan te pas. Dit resulteerde nog in de33e minuut in de 2-0 van Milan Devilee, die na goed opkomen de bal kreeg op randje zestien en hem netjes in de verre hoek krulde, en in 38e minuut scoorde wederom Tren de 3-0,  die de bal na een kluts met de keeper in het doel werkte. Kortom een prima eerste helft.

In de tweede helft begon ARC met het zelfde goede spel als in de eerste helft. Dit resulteerde helaas slechts in een goal. Joshua veroverde in de 51e minuut de bal op het middenveld. Dit keer stuurde hij Bart diep op rechts, die op zijn beurt Boyd bediende, die simpel de 4-0 kon binnentikken. Daarna kwamen er nog tal van kansen die onbenut bleven. Timo scoorde nog uit een corner van Cas, maar deze werd om onduidelijk redenen afgekeurd door de overigens verder prima leidende scheidsrechter die de gele kaarten op zak hield. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel langzaamaan iets minder. Ondanks dat had Kloetinge nog geen kans gehad. Toch kreeg Kloetinge later de kans na onnodig balverlies achterin, en dit werd in de 67e minuut meteen afgestraft met de 4-1 van Kloetinge met een fraai onhoudbaar schot in de kruising. Hierna heeft ARC de wedstrijd verder rustig uitgespeeld, zonder zelf nog groots te spelen, maar ook zonder kansen weg te geven. Al met al een welverdiende overwinning, die eigenlijk veel groter had moeten zijn, gezien het aantal gecreëerde kansen. Door deze overwinning en puntverlies van de concurrenten staat ARC nu 2e op de ranglijst, achter koploper Quick. Nu dit goede gevoel vasthouden richting de volgende wedstrijd as. zaterdag 3 november uit tegen Dongen. De aanvang van is 14.30 uur.