4 - 3

DHC JO19-1

3e divisie B

22 september 2018 14:15

Eindelijk was het zover. Op zaterdag 22 september 2018 stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. ARC JO19 – 1 speelde de eerste wedstrijd thuis op het hoofdveld tegen DHC JO19 – 1. Het grasmatje lag er goed bij, dus kon er lekker gespeeld worden op het hoofdveld en kon er een goed begin van de competitie komen.

ARC begon goed voetballend aan de wedstrijd. Het balbezit lag bij ARC en zij maakten ook het spel aan het begin van de wedstrijd. De zijkanten werden goed gevonden en het spel werd goed verplaatst. Zo kwamen er ook kansen uit voorzetten en kwam ARC dichtbij de 1-0. Even later werd er een doelpunt afgekeurd door een voorzet van Bart die de bal naar Boyd speelde en hem er zo in kon tikken. Helaas nog steeds geen doelpunt voor de thuisploeg en zo begon DHC steeds meer in het spel te komen. Zo kwamen ze een paar keer dicht voor de goal en kwam uiteindelijk door een persoonlijke fout in de 20e minuut de onterechte 0-1 voor DHC. Dit werd al snel omgedraaid , want Boyd scoorde in minuut 29 door middel van een goede steekpass de 1-1. Hij kwam 1 – op – 1 met de keeper en schoot hem hard in de korte hoek. Daarna scoorde Boyd in de laatste minuut van de eerste periode zijn 2e goal door een rebound vlak voor rust. Zo ging ARC met een 2-1 voorsprong de rust in.

ARC begon minder goed aan de 2e helft en kreeg al snel een tegengoal om de oren. In de 52e minuut was keeper Joe net te laat bij de bal waardoor hij de man meenam. Deze penalty werd goed binnengeschoten en zo stond het weer gelijk. 10 minuten later kwam ARC zelfs op een achterstand doordat een afstandsschot van DHC van richting werd veranderd en in met geluk het net trof. Zo stond het 2-3 voor DHC. Er zou dus gewisseld moeten worden door de trainer Dennis om een extra aanvaller in te brengen. Doordat ARC aanvallender ging spelen werden er veel kansen gecreëerd en leidde dit uiteindelijk 5 minuten voor tijd tot de 3-3. Door een goede voorzet kopte Tren de bal feilloos binnen. Dit was nog niet genoeg voor ARC en ze wilden meer dan een punt en gingen op jacht naar nog een treffer om zo de volle buit binnen te slepen. Uiteindelijk in de laatste (93e) minuut viel de bal dan toch de goede kant op. Via een chaos in de 5 meter was het dan toch raak, via de “STERK” ingevallen Wessel, die de bal half met het hoofd beroerde en via de kluts de 4-3 in het doel van DHC verdween. Een Houdini-achtige overwinning op z’n Duits, maar zeer zeker niet onverdiend. Een onbeschrijfelijke ontlading volgde hierna toen de goed leidende scheidsrechter (ondanks 7 gele kaarten, 2x ARC en 5x DHC) hierna direct affloot. De eerste 3 punten zijn binnen die zeer belangrijk zijn voor een goed begin van de competitie. De vreugde werd natuurlijk ook voortgezet in de kleedkamer. In de catacomben van het clubhuis waren de klanken van het clublied van ARC dan ook luid en duidelijk te horen. DHC keerde met lege handen huiswaarts.

De volgende wedstrijd zal a.s. zaterdag plaatsvinden uit bij VELO die ook gewonnen hadden met 2-3 van SC Feyenoord. Ook dit zal zeker geen makkelijke pot worden, maar goede support is natuurlijk altijd welkom! De jongens zijn klaar voor VELO. De aftrap in Wateringen is om 14.30 uur.

Door: Niels Valk