ARC JO19-1

3e divisie B

9 maart 2019 14:30

C.G.J.M. (John) van der Heijden

Zaterdag 9 maart reisde ARC JO19-1 af naar Rotterdam voor de kraker tegen Feyenoord. Het was een voetbalmiddag met veel wind, hagel, regen en een paar flauwe donderslagen. Ondanks deze soms barre weersomstandigheden begon ARC, met de felle wind in de rug best redelijk aan de wedstrijd. Het creëerde kansen, maar doelpunten leverde het nog niet direct op. In de 23e minuut was het dan wel raak voor ARC. Een doorgekopte bal van Wessel Bakker belandde bij Joshua Kassels, die verwoestend uithaalde van buiten de zestien in de rechter onderhoek en tekende de 0-1 aan. Na de 0-1 liep Feyenoord al snel achter de feiten aan en nam ARC het heft in handen op het veld. Kort daarna werd het dan ook 0-2. Na een goeie individuele actie van Joshua Kassels, legde hij de bal af rond de penalty stip, waar Boyd Baatje met links de bal tegendraads inschoot. Na de 0-2 kwamen er nog een tweetal kleine kansjes voor Milan Kuyper en Wessel Sterk, maar dat leverde jammer genoeg geen doelpunten op zodat ARC met een 0-2 voorsprong de rust inging. De tweede helft bleef ARC de bovenliggende partij. Vrij kort na de rust schoot Joshua Kassels in de 53e minuut de 0-3 erin, omdat een bal in de kluts bleef hangen na een corner. In de 55e minuut werd de 1e wissel doorgevoerd. Wessel Sterk verliet het veld voor Auke Westerduin. In de 60e minuut kwam de 0-4 eraan. Na een goeie steekbal van Tjerk-Jan Ligtvoet op Boyd Baatje, werd diezelfde Boyd Baatje neergehaald in de zestien en dat betekende een terecht gegeven strafschop door scheidsrechter van der Heijden. Boyd Baatje ging “zelf” vol zelfvertrouwen achter de bal staan en schoot de bal in de hoek die de keeper niet koos. Feyenoord wilde wel, maar kon geen passend antwoord vinden op de soms fraai uitgevoerde combinaties aan de kant van ARC. ARC wilde meer na de 0-4 en werd er opnieuw een wissel doorgevoerd. Boyd Baatje verliet in de 70e minuut het veld voor de terug van een blessure komende Tren Drexhage. In de 75e minuut kwam daar de hattrick aan voor Joshua Kassels. Na een mooie combinatie met de prima ingevallen Auke Westerduin rondde Joshua keurig af en maakte zodoende met de 0-5 zijn hattrick compleet. Vrij kort hierna kwam O17-1 speler Kevin Broekhoven in het veld voor Niels Valk en kon zodoende ook meedelen in de feestvreugde. Niet veel later in de 80e minuut was het dan ook raak voor de uitstekend spelende Milan Kuyper. Na een voorzet, die bleef hangen rondde Milan fraai af. Een doelpunt, waar hij al de hele wedstrijd op aasde en bracht hiermee de stand op 0-6. ARC bleef waar het kon onverminderd en onvermoeibaar aandringen om de uitslag nog groter te maken. Het slotakkoord was voor de zeer gretig ingevallen Tren Drexhage. In de slotfase van de wedstrijd besliste hij met een bekeken balletje en bracht in de 86e minuut de definitieve eindstand op 0-7. ARC toonde veel passie, mooi voetbal en gaf bovendien vooral bijzonder weinig weg. Joe van Heusden had deze middag dan ook heel weinig te doen. Waarschijnlijk was hij de speler met de minste balcontacten deze middag, maar hij hield wel op vrij eenvoudige wijze zijn doel clean. Inmiddels al weer voor 4e keer dit seizoen. Trainer Dennis en assistent Edo, Wim, grensrechter Hans en de vele meegereisde ARC-supporters, konden dan ook vooral tevreden terugkijken op deze uitwedstrijd. Op Varkenoord  klonk dan ook weer luid het door iedereen meegezongen clublied van ARC. Door deze fantastische overwinning is ARC inmiddels al verzekerd van de 2e Periode titel met 4 punten voorsprong op naaste concurrent Jodan Boys. Zaterdagmiddag 16 maart speelt de JO19-1 op Zegersloot om 14:15 uur wederom een belangrijke wedstrijd, uitgerekend tegen de Jodan Boys uit Gouda. Weer een kraker van jewelste. Bij de O19-1 is er as. zaterdag alles aan gelegen om zonder puntverlies deze 2e Periode te beëindigen. Jodan Boys kan zich echter in de strijd voor deze periode geen puntverlies veroorloven, alleen winst telt voor de Boys. Kortom een wedstrijd die op het scherpst van de snede beslist zal gaan worden. ARC is er dan ook volledig klaar voor en werkt deze week ontspannen, maar wel uitermate scherp naar deze wedstrijd toe. Kom ook gezellig kijken en steun onze succesvolle jongens! Ze verdienen het!