0 - 3

ARC JO19-1

3e divisie B

18 mei 2019 15:00

ARC O19-1 reisde op de één na laatste speeldag af naar Bergen op Zoom, waar het aantrad tegen MOC’17. Bij een overwinning van ARC en een gelijkspel of verliespartij van concurrent Quick kon ARC vandaag al de titel pakken. Dit bracht wat extra spanning met zich mee, maar de spelers bewezen hier meer dan goed mee om te kunnen gaan. ARC begon namelijk sterk en fel aan de wedstrijd, en kreeg al snel kansen. MOC’17 kon hier eigenlijk op wat speldenprikjes na weinig tegenover brengen en brachten doelman Joe niet in gevaar. Hierna kwam ARC dan ook volkomen terecht op voorsprong in de 16e minuut, dankzij een goal van Joshua, na onder andere goed voorbereidend werk van Boyd. ARC drukte door en kwam via een wondergoal van Tren in de 27e minuut op 0-2, die een afvallende bal van ca. 20 meter in één keer op z’n slof nam, en zo over de keeper in het doel liet belanden. ARC zette dit goede spel voort, en Tren was nog twee keer dicht bij de 0-3, maar een keer stuitte hij met een vlammend schot op de lat en de andere keer waren het de grensrechter en de dienstdoende, overigens prima leidende scheidsrechter de spelbrekers.
In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Doelstelling was om de score zo hoog mogelijk te laten worden. ARC bleef gretig op zoek naar meer doelpunten, maar de 0-3 bleef echter heel lang uit. Een schot van Milan Kuyper strandde op de paal en Timo stuitte op de keeper na een vlijmscherpe counter. Invaller Bart maakte er in de slotfase uiteindelijk op fraaie wijze toch nog 0-3 van na een mooie individuele actie. Ook deze keer wist doelman Joe alweer voor de 6e keer in deze competitie zijn doel schoon te houden. Ondanks het vrij sportieve karakter van deze wedstrijd moest de scheidsrechter 4x geel trekken, 2x voor ARC (voor onnodige overtredingen) en 2x voor MOC’17.  Concluderend kun je wel stellen, dat er ook in dit soort lastige wedstrijden uitermate sterk verdedigd wordt. Al met al weer een sterke wedstrijd van de kant van ARC, maar doordat Quick ook de winst pakte uit bij Kloetinge (3-6), moet ARC volgende week op de laatste speeldag ook weer vol aan de bak om zo de titel binnen te slepen. Op het eigen prachtige sportpark Zegersloot zal het er spannend aan toe gaan tegen Baronie. Bij een gelijkspel of winst zal de champagne volop vloeien en kan het feestgedruis losbarsten en zal er ongetwijfeld het prachtige clublied ook weer te horen zijn. Iedereen die O19-1 een warm hart toedraagt moet deze wedstrijd bijwonen en onze jongens komen aanmoedigen. De aanvang zaterdag as. is 14:15 uur op sportpark Zegersloot! Na 2x 45 minuten + wat extra’s weten we of er knallende kurken te horen zullen zijn op het hoofdveld. Niets is toch mooier dan thuis kampioen worden.