1 - 1

ARC JO19-1

3e divisie B

29 september 2018 14:30

Op zaterdag 29 september stond de uitwedstrijd tegen VELO J019-1 op het programma voor ARC. Een wedstrijd waar de goede start van vorige week tegen DHC een vervolg kan krijgen.

Na wat tegenslagen in het verkeer en een wat late aankomst in Wateringen, begon ARC een kwartier later toch bijzonder sterk aan de wedstrijd. Dit resulteerde in vroege en terechte 0-1 voorsprong. Na een mooi opgezette aanval van ARC gaf Tren Drexhage goed af op de meegelopen Joshua Kassels die vervolgens fraai afronde. ARC verzwakte niet en het bleef goed voetballen dit resulteerde in diverse mogelijkheden, alleen kon ARC de marge niet vergroten en leek het met een 0-1 stand de rust in te gaan. Tot dat in blessuretijd van de eerste helft na klungelig uitverdedigen balverlies optrad in de defensie en werd afgestraft door VELO. Totaal onnodig en onverdiend, maar dat ARC met een 1-1 stand de rust in ging had het volledig aan zichzelf te danken.

ARC had dus weer wat goed te maken in de tweede helft en zo kwam het ook de kleedkamer uit. Niet altijd met even goed voetbal als in de eerste helft, maar wel met veel strijd en inzet. Wel kreeg het in de tweede helft betere kansen dan voor rust, echter stond de keeper en zelfs de spelers van VELO op de doellijn vaak in de weg. Zo kwamen de Alphenaren niet tot scoren. VELO loerde af en toe op een goal en kwam er in de tweede helft ook zo af en toe gevaarlijk uit, echter resulteerde dit niet in 100 % kansen en bleef de defensie van ARC op de been. 5 minuten voor tijd kreeg ARC nog twee enorme kansen, maar ook hier was het geluk niet aan de zijde van de ploeg uit Alphen, en bleef het op een 1-1 steken in Wateringen. Tekenend voor de middag dat ondanks de vele kansen die er waren er niet gescoord werd.

Een 1-1 waar zeker meer in had gezeten, gezien het spelbeeld en de talrijke kansen. Wel biedt dit zeker perspectief voor de thuiswedstrijd tegen MOC’17 op 6 oktober a.s. Na een start met 4 punten uit twee wedstrijden, hopen de jongens volgende week op het hoofdveld om 14:15 uur de drie punten weer op Zegersloot te kunnen houden. We hopen weer veel support te krijgen en zien u dan ook heel graag volgende week langs de lijn!