Jodan Boys, de JO19-1

3e divisie B

16 maart 2019 14:15

Onbekend

Vandaag stond ARC O-19 tegen Jodan Boys O-19 op het programma op sportpark Zegersloot. ARC speelde met Joe op de goal, achterin met Silvester, Pim, Mo en Milan Devilee. Op het middenveld met Wessel Bakker, Tjerk, Joshua en voorin met Auke, Boyd en Tren. ARC is aan de bal en probeert ruimte te vinden. Een verdediger van Jodan Boys onderschept de bal en n passte de bal voorwaarts. Die speler wist de bal goed voor zijn rechter te krijgen en opende de bal naar de rechterkant waar de nummer 7 van Jodan Boys de bal mee kon nemen en met een strakke voorzet de spits kon bereiken en de 0-1 voor Jodan Boys in de 4e minuut kon aantekenen. Een paar minuten later een hoekschop in het voordeel van ARC, welke goed werd verdedigd door Jodan Boys, en de bal snel naar voren schoot waarna veel spelers van Jodan Boys naar voren renden, waardoor ze met veel mensen eruit kwamen. En weer de nummer 7 van Jodan Boys die de bal met een strakke voorzet over de grond afleverde en zodoende in de 10e minuut de 0-2 voor Jodan Boys betekende. ARC rechtte de rug en kwam iets beter aan voetballen toe op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar wederom onachtzaamheid bij ARC werd een bal weer onderschept door een Boys speler die weer snel de diepte zocht. Een door een steekpass over de linkerkant van Jodan Boys en met een lage lage voorzet was het wederom vrij eenvoudig voor de Jodan Boys de 0-3 binnen te tikken.

De tweede helft kwam ARC scherper uit de kleedkamer waardoor zij meer kansen creëerden dan in de eerste helft. Alleen lukte het ARC niet om hele gevaarlijke kansen te creëren waaruit gescoord kon worden. Na ongeveer 70 minuten spelen kopte Timo, die de tweede helft werd ingebracht voor Wessel Bakker, de bal naar Joshua die hem aannam en dribbelde de zestien binnen. Joshua werd in de ogen van de scheidsrechter onderuit gehaald en gaf strafschop voor ARC. Deze strafschop werd goed benut door Tren waardoor de stand op 1-3 werd gebracht. Dit gaf ARC hoop en creëerde daarna nog veel kansen. Een goed doorgekopte bal van Wessel Sterk, die inmiddels ook ingevallen was voor Silvester, waardoor Timo alleen voor de keeper werd gezet en alleen door goed keeperswerk van Jodan Boys goalie de bal uit het doel wist te houden. Verder kreeg Boyd nog een goede mogelijkheid door de bal over de keeper heen te schieten alleen deze bal ging net naast de verkeerde kant van de paal. Joe verrichtte  ook nog een aantal goede reddingen en ondanks het offensief kwam ARC niet meer tot scoren toe en leed zodoende zijn eerste nederlaag van het seizoen. De volgende wedstrijd tegen RKAVV zal ARC uit een ander vaatje moeten tappen om zodoende de voorsprong niet verder te zien slinken. Ondanks het verlies zou de reeds behaalde 2e periode titel na afloop met een drankje en hapje worden gevierd maar daar is om onderstaande redenen uiteraard van afgezien.

Door Bart Schuurman

Ondanks het sportieve verlies was er deze dag in persoonlijk opzicht helaas ook verlies te betreuren . Tijdens de bespreking kreeg de selectie te horen dat de Opa van Cas en Milan Devilee zaterdagmorgen was overleden. En tijdens de wedstrijd werd Trainer Dennis weggeroepen omdat het met zijn moeder, (die al enige tijd ziek was) niet goed ging. Vrij kort daarna kregen we helaas het droevige bericht te horen dat zijn moeder was overleden. Beide families wensen we namens de selectiegroep O19-1 en ook van veel ouders heel veel sterkte toe voor de komende tijd om dit verlies te verwerken.

Wim Spruit ( Teammanager O19-1)