1 - 4

ARC JO19-1

3e divisie B

13 oktober 2018 15:30

Op deze mooie, maar warme zaterdag moesten onze jongens naar Baronie uit Breda. Na twee gelijke spelen tegen respectievelijk VELO en MOC’17 was het weer tijd om een zege te boeken voor de O19 van ARC. Je zou verwachten dat onze jongens er vol op zouden klappen tegen Baronie, dat na 3 wedstrijden nog maar 1 punt had gepakt. Niets bleek echter minder waar, want ARC speelde een povere 1e helft. Het tempo lag te laag, er werden te weinig duels gewonnen en er was weinig beweging en beleving. Ondanks dat was ARC de bovenliggende partij en kreeg het ook grote kansen via Bart en Timo, maar het geluk zat niet aan onze zijde en de keeper van Baronie verrichte hier goed keeperswerk. Na een vrije trap iets over de middenlijn kwam Baronie op voorsprong. Een speler van Baronie kon vrij inkoppen en onze keeper Joe had moeite met de stuit die de bal had. Zoals zo vaak al dit seizoen gaf ARC een goal weg door persoonlijke fouten. Heel zuur, want we wisten dat we beter waren dan Baronie.

In de rust ging het roer om en ging ARC vol op de aanval. Silvester bleef achter in de kleedkamer omdat hij niet verder kon door een grove overtreding van een Baronie speler. Niels was zijn vervanger. De ploeg van Dennis zette Baronie vroeg vast en al gauw viel de gelijkmaker. Het was een aanval uit het boekje. Spits Boyd kwam in de bal, legde deze subtiel achter de verdediging op de diepgaande Joshua, die op zijn beurt keurig het overzicht hield en de bal breed legde op Tren: 1-1. ARC rook bloed en drukte door. We verdienden een strafschop na een zuivere overtreding op Tjerk, maar kregen deze niet. Uit diezelfde aanval viel echter alsnog de 1-2. Na een voorzet kwam de bal voor de voeten van Joshua die hem het doel in frommelde en zo stond ARC op een verdiende voorsprong. ARC bleef hoog druk geven en toen viel ook al snel de 1-3. Joshua ging wederom diep, kopte de bal netjes terug op Tren, die zo zijn tweede van de dag maakte. Tim gaf nog een fraai slotakkoord door na een indraaiende vrije trap van Cas de 1-4 binnen te lopen bij de eerste paal. Baronie kwam er af en toe uit via de counter, maar had eigenlijk heel weinig te vertellen in de tweede helft. ARC wint uiteindelijk verdiend, maar het mag duidelijk zijn dat er scherper aan de wedstrijd moet worden begonnen, want onze jongens maakten het zichzelf onnodig moeilijk. Volgende week staat er geen competitiewedstrijd op het programma, maar 27 oktober ontvangt ARC op sportpark Zegersloot Kloetinge O19. De aanvang van deze wedstrijd is 14.15.

Dinsdagavond 16 oktober staat er een oefenwedstrijd thuis tegen de Meern gepland. De aanvang hiervan is 20.30 uur. Zaterdag 20 oktober staat er ook een oefenpot op het programma. De tegenstander is helaas op dit tijdstip nog niet bekend.

Door: Milan Devilee