2 - 2

ARC JO19-1

3e divisie B

23 maart 2019 11:45

Een vroegertje, dat was het voor de mannen van de Alphense Racing Club. Gewend zijn ze om lekker rond de klok van kwart over twee te spelen. In verband met het thuisspelende eerste elftal van SEV (de club die het complex samen met RKAVV deelt) werd de wedstrijd tussen RKAVV en ARC al om  kwart voor twaalf gespeeld.
Basisopstelling ARC voor deze wedstrijd: Op doel: Joe van Heusden, Achterin van links naar rechts: Silvester, Milan D, Pim en Niels, Op het middenveld: Tjerk, Timo © en Joshua en voor in : Auke, Wessel S en Boyd. Ondanks dat begon ARC scherp aan de wedstrijd. ARC kon de bal lekker laten gaan door weinig druk van de kant van de Leidschendammers. Hierdoor speelde het spel zich grotendeels af op de helft van RKAVV. Dit bracht hier en daar wel de nodige problemen met zich mee. Ondanks dat de organisatie achterin prima op orde was, kwam RKAVV door lange ballen achter de verdediging toch een aantal keer voor het doel. Gelukkig stond daar Joe paraat om de ballen tegen te houden.  ARC was zeker de bovenliggende partij, maar had moeite om kansen te creëren. Vaak was slordigheid de reden van een mislukte aanval. Er waren natuurlijk wel mogelijkheden onder andere van Joshua, Auke en Wessel Sterk. Twee minuten voor rust werd Boyd de diepte in gestuurd over de linkerflank. Hij gaf de bal de bal voor en deze viel voor de voeten van Timo de Graaf. Deze schoot van randje 16 de bal strak over de grond in de linker hoek. Een mooie goal en lekker vlak voor rust. Ruststand dus 0-1.
Helaas ging het in de tweede helft er anders aan toe. In de rust was aangegeven dat we snel die tweede goal moesten maken en daarop voortborduren. Dit eerste gebeurde ook zeker. Dit keer was het Auke Westerduin die de bal in de 48e minuut tegen de touwen schoot. Na goed werk van Wessel kon Auke 1 op 1 met de keeper. De nummer 11 bleef rustig en schoof de bal langs de keeper. Hiermee leek het een mooie middag te gaan worden voor de club uit Alphen. Integendeel, nog geen 10 minuten later gaf scheidsrechter een hoekschop aan RKAVV nadat deze de bal zelf over de achterlijn liepen. De hoekschop viel in de kluts voor de voeten van een speler van de rood-witten, deze punterde de bal hoog in het doel  en bracht de 1-2 op het scorebord. Dan zou je denken dat er in eerste instantie niks aan de hand is. ARC reageerde ook rustig en ging verder waar ze mee bezig waren. De scheidsrechter wilde er per se een spannende wedstrijd van maken. Soms moeilijk te volgen beslissingen werden genomen. Hierdoor begon ARC meer tegen de scheids te voetballen dan tegen RKAVV. Over en weer werden ook nog gele kaarten geïncasseerd.  Nog steeds waren de Alphenaren de betere partij, maar kwamen niet tot het maken van de derde goal. Na een afgeslagen aanval van ARC, was het een lange bal van RKAVV die in eerste instantie goed verwerkt werd door de Alphense verdediging. Na slordig balverlies op eigen helft kwamen twee spelers oog in oog te staan met Joe. Deze zag de bal langs zich gespeeld worden waardoor de stand op 2-2 kwam met nog maar 10 minuten te spelen. Het omgekeerde van wat vooraf gepland was, gebeurde. Tóch creëerde ARC nog mogelijkheden waar wat uit had kunnen komen. Zo kregen Boyd, Timo en Pim nog enkele kleine kansen, maar een doelpunt bleef uit. Na 93 minuten was scheidsrechter Van Wanrooy er klaar mee en blies het ARC-sprookje uit met een fluitje dat de hele wedstrijd ook al niet al te goed  werkte. Volgende week wacht Olympia uit Haarlem op eigen terrein. Een belangrijke wedstrijd voor in ieder geval de trainer van de JO19-1 van aanstaande zaterdag. Deepak zal deze rol op zich gaan nemen om zijn TC-2 diploma te behalen. De eerst volgende competitiewedstrijd is op 6 april uit bij Forum Sport.