0 - 1

ARC JO19-1

3e divisie B

6 april 2019 15:00

Het was een belangrijke wedstrijd voor ARC. Na een wat moeilijke periode was het aan de ARC-BOYS om gezamenlijk weer op te staan en de 3 punten terug mee te nemen naar Alphen aan den Rijn. Met een geheel fitte selectie moest dit zeker gaan lukken. ARC begon meteen scherp aan de wedstrijd. In de derde minuut werd Joshua Kassels ingespeeld ongeveer 10 meter buiten de zestien. Tussen drie man wist hij fantastisch uit te halen en de keeper van Forumsport was kansloos te laten. Daarna ging de wedstrijd redelijk gelijk op zonder hele grote kansen voor beide partijen. Rond de 30ste minuut werd er een voorzet gegeven door Forum Sport die aan alle ARC verdedigers voorbij ging waarna Joe van Heusden een goede redding maakte. Vlak daarna gaf Tren Drexhage een lage voorzet die door de keeper werd losgelaten en uit eindelijk door Milan Kuyper werd binnen getikt. Helaas werd die goal afgekeurd omdat volgens de scheidsrechter de keeper op het moment van scoren van Milan Kuyper de bal al vast had. Echter na bestudering van de wedstrijdbeelden bleek dit niet het geval te zijn,  dus een onterechte afkeuring van dit doelpunt. ARC ging met een 0-1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft gebeurde in het begin vrij weinig. Vooral de laatste 15 minuten begonnen spannend te worden. Forum Sport ging meer aanvallen waardoor ARC meer ruimte voorin begon te krijgen. Forum Sport werd echter als eerst gevaarlijk. Timo de Graaf wist de bal van de lijn te halen waardoor het 0-1 bleef. Na een goede pass van Mohammed Fennich werd Timo de Graaf vrijwel alleen voor de keeper gezet die hem breed legde op Wessel Sterk. Op ongelukkige wijze viel de bal net langs de verkeerde kant van de paal. In de tegenaanval wist Pim van Zoest met een sliding gevaar te voorkomen in de 5 meter van ARC. In de blessuretijd werd Auke Westerduin op links weggestuurd met een lange bal vanachter uit die hij vervolgens probeerde breed te leggen op de vrijlopende Bart Schuurman. De keeper van Forum Sport onderschepte echter deze aanval zodat Forumsport - ARC  eindigde in een 0-1 overwinning voor ARC. Een overwinning die overigens maar dan verdiend was. Met de koppositie nog steeds in handen en vol zelfvertrouwen kijkt gaat ARC al weer uit na de volgende belangrijke wedstrijd van aankomende zaterdag. Nummer 2 Quick, met 3 punten achterstand komt dan op bezoek. Een bepalende wedstrijd in de strijd voor het kampioenschap. Loopt ARC uit naar 6 punten of dicht Quick het gat naar 0 punten. Een ongemeend spannend duel zal het worden welke bol van spanning zal staan voor beide teams. De aftrap op Zegersloot is 14.15 uur.