XerxesDZB JO15-1

3e divisie C

22 september 2018 10:15

Het weer was afgelopen zaterdag erg grillig. Zon en regen wisselden elkaar af. Maar we hadden er echt zin in om er iets moois van te maken.

Xerxes DBZ had echter een droomstart. Na een wat aarzelend begin aan onze kant kregen zij op randje 16M een vrije trap. Deze werd er erg goed ingeschoten en zo stonden we na ruim 1 minuut met 1-0 achter.

Nog niets aan de hand want de hele wedstrijd ligt nog voor je.
Maar dan blijkt Xerxes al heel wat beter op elkaar ingespeeld te zijn dan wij. Waar zij elkaar goed wisten te vinden, verloren wij vaak de 2e bal. En zelfs bij inworpen/uittrappen, was het Xerxes dat snel de bal heroverde. Dat het slechts 0-1 bleef was meer geluk aan onze kant want als zij voorin nog scherper waren geweest had het zomaar 0-3 of 0-4 gestaan.

In de rust een donderspeech van onze trainer.

De tweede helft. Door een onoplettendheid aan onze kant kreeg de gevaarlijke buitenspeler van Xerxes teveel ruimte en die benutte dat prima zodat het uiteindelijk al na 3 minuten in de 2e helft 0-2 stond.
Ik moet wel zeggen dat we de 2e helft wat beter speelden dan de 1e helft. Maar tot echte kansen kwamen wij bijna niet. Omdat het achterin verder wel "stond" bleef de schade dus beperkt tot 0-2. Een verdiende overwinning van Xerxes DBZ.

Aan het end een zeer teleurgesteld ARC. Ieder team in de hele wereld heeft wel eens zo'n periode, tot aan AJAX en Barcelona toe, dat het niet lukt. Ook individuele spelers bereiken niet het niveau dat ze graag willen. Dan zal blijken hoeveel veerkracht jullie hebben. Keihard trainen, alles geven in de wedstrijd wat je hebt, knokken voor elkaar en de nieuwe speelwijze "in je eigen systeem krijgen"..
Daarnaast zal de begeleiding er alles aan doen komende periode om het tij te keren.

En om positief te eindigen, twee dingen: 1) Jullie kunnen het echt, want dat hebben jullie afgelopen jaren regelmatig bewezen .. en 2): Na ieder verlies komt de eerste overwinning dichterbij.