Niet mooi, wel effectief! Winst op HBS JO15-1

3 - 1

HBS JO15-1

3e divisie C

3 november 2018 10:15

Een nuttige en zeer belangrijke winst vandaag. We zijn van de laatste plek af en kunnen ons richten op een mooie positie in de middenmoot van deze 3e divisie.

De eerste helft een licht overwicht voor ARC. Niet met mooi voetbal maar wel effectief. HBS probeerde netjes op te bouwen en dat lieten wij ook toe. Maar omdat hun spitsen voorin weinig ruimte kregen werd het bijna niet gevaarlijk. Wij zelf waren een aantal keer gevaarlijk maar tot echt grote kansen leidde dit niet.

Na 20 minuten nam Beau de bal mooi mee aan de rechterkant en gaf hem hard voor. Tim schot werd nog geblokkeerd maar Bilal was attent en maakte het af. 1-0.
Een klein slotoffensief van HBS mocht niet meer baten en dit was ook de ruststand.

De 2e helft. HBS had een donderpreek gekregen en gingen er vol in. Dit resulteerde na 5 minuten in de terechte 1-1.

Vervolgens werd het een hele rommelige wedstrijd. De beslissingen van de scheids werden niet direct door alle partijen begrepen en dit resulteerde in enkele verwarrende momenten. Uit één van die ( vrije trap of uitgooi) momenten wist Beau Thom te bereiken en die maakte van de verwarring gebruik om mooi over de keeper te lobben: 2-1. Dit maakte de sfeer in de wedstrijd er niet beter op.

Deze voorsprong wilden we echter niet meer weggeven.
Enkele minuten vóór tijd kregen wij een penalty mee en Sem benutte deze prima. 3-1. Vlak daarna floot de scheids af.

Een vreemde wedstrijd. Twee lastige blessures( Wessel en Bilal, sterkte) maar ook weer Loet die erbij was en Jay en Morris zijn herstellende.

Deze keer rolde het kwartje onze kant op. Dat is in het begin van de competitie een aantal keer niet gebeurd. En uiteindelijk tellen de 3 punten. Gefeliciteerd, kanjers!