VELO JO15-1

3e divisie C

16 maart 2019 10:15

Vooraf hadden we er vertrouwen in. Goed getraind en de jongens maken een mooie progressie.

VELO, onze tegenstander, staat een plaatsje boven ons met 1 punt meer. Het gaat dus om een positie! We staan 7e en willen naar plek 5, (liefst 4) aan het eind van het seizoen. Dan moet je dus gewoon winnen..

De eerste wedstrijd hebben we met 3-2 verloren. Het was op alle fronten een gekke wedstrijd. Tijd voor revanche!

Op papier een mooi streven maar de praktijk wijst anders uit. Er stond een stormachtige wind schuin over het veld. Lastig spelen dus. Maar dat gold voor beide teams.
Toch stonden we na 20 minuten met 2-0 achter: 0-1 uit een frommelgoaltje rond een corner en 0-2 door een nette aanval van Velo welke goed werd afgerond. Zo stond het fysieke VELO dus ruim voor en eerlijk gezegd zagen we het op de bank even niet zo zitten.

Maar onze mannen gaven gelukkig niet op. We verhoogden de druk en zo werd het, even rommelig als bij VELO, uit een corner door een eigen doelpunt 1-2. Deze aansluitingstreffer hadden we nodig!
4 minuten later krijgen we halverwege de helft van VELO een vrije trap. Jay geeft hem goed voor en Tim kopt hem prima in: 2-2.
Eindelijk kon dus de echte wedstrijd beginnen! VELO even knock-out door de snelle gelijkmaker en ARC dat meer wilde.
Het bleef echter 2-2 bij rust en na een wat langere pauze startten we de 2e helft.

Het bleef erg lastig voetballen met de wind. We hadden de opstelling iets omgegooid om achterin de fysiek snelle en sterke aanvallers beter te kunnen weerstaan. Dat lukte want de 2e helft hadden we het grotendeels onder controle. En anders was Caine er nog.

Halverwege de tweede helft, Jay maakt zich op het middenveld mooi vrij, stuurt op links Wessel de diepte in, Wessel geeft voor, de bal wordt nog gepareerd maar komt bij Jay terecht. Die maakt het beheerst af en scoort zo de 3-2.

Dan wordt het nog spannend. Door de wind is alles nog mogelijk maar uiteindelijk blijft het 3-2.
Een mooie overwinning, fysiek en mentaal, zeker na de snelle 0-2 achterstand.

Wie had dat gedacht: na enkele weken helemaal onderaan gestaan te hebben zijn we nu op plek 5 beland. Top! Een compliment aan de trainers Jeroen en Luuk maar vooral aan onze kanjers!