ARC JO15-1

3e divisie C

23 maart 2019 11:00

R.M (Robin) Straub

Excelsior Maassluis ( vanaf nu EM)  is een club dat veel 2e divisie teams heeft. En dan is het niet lekker als de JO15-1 zou degraderen naar de hoofdklasse. We waren dus gewaarschuwd dat het best wel een heel lastig potje zou kunnen worden, ondanks dat zij 11e staan en wij 5e.

De eerste 10 minuten leek het ook zo. EM kwam goed uit de startblokken, zochten met de grote spits en de snel opkomende backs goed de aanval en zetten gelijk druk op ons. We hadden het best moeilijk. En dan, bijna uit het niets, een mooie aanval van links, Wessel op Jay, die de bal goed voorgaf aan Beau, die hem het doel in kreeg: 1-0.

Daarna bleef het nog heel even lastig maar we kwamen, gesterkt door deze voorspong, beter in ons spel. Achterin bleef het oppassen met hun snelle en fysiek sterke mannen voorin maar we kregen daardoor zelf voorin wat meer ruimte. Deze werd 10 minuten later prima benut. Beau gaf de bal van rechts goed voor en Coen knalde hem er lekker in. Eigenlijk was dat de nekslag voor EM. Ze creëerden echt wel wat kansen, maar het was voor hen moedeloos dat ze niet af gemaakt werden.

2-0 was ook de ruststand.

De tweede helft was, eigenlijk net als bij de eerste wedstrijd, rommelig. Hoogtepunt was een mooie combinatie van Coen met Bilal, die de bal voorgaf waarna Wessel het goed afmaakte: 3-0. Verder van twee kanten vaker de lange bal, hoewel EM rustig bleef opbouwen waar mogelijk. Ik zal maar niet teveel tekst aan deze helft wijden.. Wel fijn dat Loet na een lange blessure weer wat minuten gemaakt heeft.

De  –ook weer goed fluitende-  scheids floot na 70 minuten af en de 3 punten waren in de pocket.

Natuurlijk zagen we voldoende verbeterpunten maar we weten te scoren en achterin de “0” te houden. Mooie uitgangssituatie om ook het spel naar een volgend niveau te krijgen. Gefeliciteerd, kanjers!

Kijkend naar de stand: we staan weer in evenwicht: 7 gewonnen, 2 gelijk en 7 verloren. 28 doelpunten voor, 28 doelpunten tegen.. En een mooie 5e plek.