... (schot)
54'

3e divisie C

9 maart 2019 10:00

Westlandia staat 3e en heeft vorige week de koploper verslagen. ARC wil echter naar plek 4 en wil daardoor heel graag minimaal 1 punt meenemen naar huis. Op papier dus een lekkere kraker..

We zijn helaas nog niet compleet en Timo van de C2 vulde onze reservebank aan. Dank dat je erbij wilde zijn! Thom is herstellende maar Bjorn, Loet en Sem zijn nog steeds geblesseerd. Sterkte mannen!

De eerste helft. Westlandia liet zien dat ze een aantal zeer vaardige voetballers hebben en dat ze niet voor niets strijden om het kampioenschap. Mooie acties van hen wisselden zich af met enkele kansjes. Wij boden wel goed weerstand maar het was erg hard werken, zeker achterin ( netjes hoor, Indy, Lucas, Rens en Daan) om de snelle en behendige aanvallers te pareren.
De 1-0 kon echter niet uitblijven en in de 17 minuut wist Westlandia eindelijk te scoren.
Zou het een afstraffing worden? Nee! Onze kanjers rechtten de rug, zochten de aanval, zetten druk en Jay schiet in de 19e minuut de bal van rand 16m het doel in. 1-1.

Westlandia bleef de aanval opzoeken maar wij hebben , naast sluitpost Caine, achterin Morris. Met misschien wel een van de mooiste acties van de dag wist hij met een perfecte slijding hun snelle spits af te houden van een doelpunt.

Vervolgens kregen 7 knotsgekke minuten, vlak voor rust.
Westlandia weet in de 27e minuut de 2-1 te scoren.
Dan de 32 minuut: Beau gaat op rechts door, passeert vlakbij de achterlijn de doelman en met een laatste krachtinspanning krijgt hij de bal voor.. nee hij gaat er in één keer in!! 2-2!!

Dan de laatste minuut vóór rust, een vrije trap van Beau. Coen kopt de bal door richting penaltystip en Morris (!) schiet de bal erin.. Zijn eerste doelpunt sinds 5 jaar!!
2-3 en het (Alphense) publiek ging volledig uit de dak ( zie foto’s).

In de rust duidelijke instructies naar de mannen want we wisten dat Westlandia hier geen genoegen mee zouden nemen.

In de tweede helft wederom een voetballend beter Westlandia maar ook de frustraties namen toe bij hen. Het spel werd bij hen slordiger en wij kregen af en toe een kansje.
Na 20 minuten dan toch de terechte gelijkmaker: 3-3 uit een mooie en snelle aanval.

Het laatste kwartier werd enorm spannend. Zou Westlandia toch de winnende treffer maken?
Maar de verdediging werkte echt met man en macht om dit te verhinderen. Ook op het middenveld met Coen, Jay en Tim en voorin Bilal (Thom), Beau en Wessel en Timo. Er werd door iedereen keihard gewerkt. Echt teamwork, mannen!
Dan de laatste 5 minuten. ARC merkte dat er zelfs een grotere stunt in zat. Een vrije trap, een corner, een felle aanval, het had zomaar 3-4 kunnen worden…
Misschien iets teveel van het goede ( maar we hebben het ook wel eens andersom gezien) en zo bleef het 3-3 onder de prima fluitende scheidsrechter.

Gefeliciteerd mannen, een mooie teamprestatie! Wij hebben genoten van deze wedstrijd.