85'

2e klasse B

6 april 2019 12:15

B. Maurits

De uitwedstrijd tegen Den Hoorn was in de stromende regen 1-1 geworden, waar er voor ARC meer in had moeten zitten.

Thuis moesten we toch wel die 3 punten in Alphen houden!

Het  eerste kwartier ging gelijk op qua spel, wel had ARC de meeste kansen. In de 15e minuut kreeg ARC de tweede corner en Julia schoot de bal mooi hoog voor de doelmond en Kirsten kon haar hoofd er goed achter krijgen en kopte het eerste doelpunt binnen. Den Hoorn proviteerde 9 minute later van enge miscommunicatie achterin bij ARC en schoot de gelijkmaker 1-1 binnen. ARC kreeg daarna nog diverse kansen, maar dit resulteerde tot vlak voor het einde van de eerste helft niet in een doelpunt. Er stonden nog een paar minuten op de klok toen Jent de bal mee kreeg en haar eerste schot werd nog gekeerd door de keepster maar de tweede kans was raak 2-1.

Na de rust was ARC even de weg kwijt en na 9 minuten stond de gelijkmaker genoteerd. Daarop volgden 2 minuten later nog een doelpunt en weer 2 minuten later nog een tegendoelpunt 2-4.
Gelukkig herpakte de ARC vrouwen zich daarna om erger te voorkomen en 9 minuten later kreeg ARC een indirecte vrijtrap in de 16 en deze wist Annemein te benutten door de bal tussen alle benen door binnen te schieten.
Hierna wist ARC snel de gelijkmaker te maken door een aanval over links via Laura, Josefine naar Jent die eerst een speelster uit speelde en daarna de bal op maat voor het doel legde voor Marloes die de bal binnen tikte 4-4.
Het was 6 minuten voor het einde Annemein die de winnende treffer maakte na een breedte pass van Heike 5-4.

Een zwaar bevochten, maar door veerkracht verdiende overwinning en 3 punten!

Volgende wedstrijd: 13 april 2019  Ariston '80 VR1 - ARC VR1 12:00 uur

Verslag en foto's: Anton