90'

2e klasse B

29 september 2018 12:15

W.H.W.A. Kamping

De ARC vrouwen zijn vorige week goed begonnen aan de competitie door met 2-3 te winnen van sportclub Monster.

Deze week staat het lastige RKAVV VR1 thuis op het programma. Het vorige seizoen wisten de ARC vrouwen niet te winnen, uit 4-3 en thuis 1-3. Er moest dus nog een rekening vereffent worden! Het is een prima voetbal dag met veel zon en een lekkere temperatuur. Chris Hoogeweij heeft nagenoeg dezelfde basis neergezet als vorige week, alleen de geblesseerde Rianne Zwaan is vervangen door Josefine Knoester

Eerste helft

Aan het begin is het spel een beetje onrustig en in de 2e minuut ontstaat er dan ook een rommelig moment voor het doel van Tiffany Graf en is de verdediging van ARC goed wakker geschud. De rest van het team ook want het is nog geen minuut later dat Jent Bakker vanuit een rebound de bal hoog voor geeft op Annemein Lukkien en die kan de bal mooi binnen tikken, 1-0. In het volgende kwartier gaat het spel regelmatig op en neer zonder veel dreiging aan beide kanten. In de 19e minuut krijgt Vera Prins een vrije trap welke weg wordt gewerkt door RKAVV, dit lukt maar half waardoor Lisa Zeilstra de bal met een afstandsschot op doel kan schieten. De bal komt recht in de handen van de keepster zonder gevaar. Vijf minuten later krijgt Jent een diepe bal op rechts en ze weet de bal voor te geven. Ook nu weet RKAVV de bal niet goed weg te werken en Vera kan hierdoor op 30 meter afstand schieten, de bal gaat een meter over. In deze fase is ARC sterker en volgen de aanvallen elkaar in korte tijd op. In de 25e minuut krijgt Jent een diepe bal en kan na een sprint één op één op de keepster af komen, koelbloedig schuift ze de bal links langs de keepster en het staat 2-0. RKAVV probeert een mogelijkheid te zoeken om de aansluitingstreffer te maken, maar door het goede verdedigingswerk van de ARC vrouwen Laura van den Elshout, Lisa Prins, Josefine Knoester en Kristen Papadopoulos lukt dit niet. Het is in de 34e minuut dat de ARC vrouwen weer een aanval opzetten en het is Vera die de bal in de voeten mee geeft aan Annemein die op haar beur netjes in één keer de bal langs de keepster krult die er net niet bij kan en voor de 3e keer ziet dat de bal tegen de touwen komt, 3-0.
In de 41e minuut kan RKAVV iets terug doen. De corner van RKAVV wordt niet goed weggewerkt en dicht bij de achterlijn probeert Julia Samson met een omhaal de bal weg te krijgen, maar deze komt voor de voeten van een RKAVV speelster die hoog de bal in het doel schiet en hiermee de 3-1 maakt.
In de laatste minuut van de eerste helft krijgt RKAVV nog één kans wanneer een afgeslagen aanval van ARC wordt omgezet in een aanval van RKAVV. Dor een diepe bal moet Tiffany alles er uit halen om de bal half weg te werken. Het schot wat daarop volgt gaat een meter naast. Met een 3-1 stand klinkt het rustsignaal.

Tweede helft

Door een lichte blessure van Lisa Zijlstra kwam na de rust Kirsten Nijhof voor haar binnen de lijnen. RKAVV begon goed aan de tweede helft en kreeg in de eerste minuut twee corners. Echter zonder resultaat. De ARC vrouwen waren weer wakker.
In de 15e minuut kreeg Jent weer een diepe bal van Vera, alleen stond ze te scherp waardoor ze buitenspel stond. In de 65e minuut speelde Vera 2 speelsters van RKAVV uit en gaf de bal in de voeten van Marloes van Strien mee. Marloes draaide bij haar speelster weg en schoot de bal richting de rechter hoek. De keepster van RKAVV kon de bal nog net naast het doel tikken. In de 72e minuut krijgt RKAVV weer een corner en ook deze wordt slecht weggewerk waardoor de bal vlak voor het doel net naast wordt getikt. De dames van RKAVV vragen regelmatig aan de scheidsrechter om een kaart voor ARC waardoor de scheidsrechter het op een gegeven moment zat is en de aanvoerster een gele kaart geeft. In de 75e minuut krijgt RKAVV een vrijetrap die recht in de handen van Tiffany komt. Nog geen twee minuten later een gelijke situatie voor RKAVV en ook deze was makkelijk door Tiffany te pakken.
In de 78e minuut geeft Annemein een diepe bal op Jent, die speelt de verdedigster uit en schiet op doel. De keepster kan de bal net met moeite keren.
Een kleine tien minuten voor het einde wordt Julia gewisseld voor Iris Spaan en wordt de verdediging versterkt. In de 81e minuut krijgt RKAVV op 20 meter rechts van het doel een vrije trap en deze gaat over het doel van Tiffany. Een minuut later krijgt Jent weer een kans om alleen op de keepster af te gaan, dit keer laat de keepster zich niet verrassen en weet de inzet van Jent te keren. In de laatste minuut geeft Kirsten een diepe bal op Jent, die in een sprint voorbij de RKAVV verdedigster komt en op doel kan schieten, de eerste bal kan de keepster nog keren maar bij het tweede schot van Jent komt de bal in de touwen en staat het 4-1. Even later fluit de scheidsrechter, die de wedstrijd  keurig heeft geleid, het eindsignaal en zijn de tweede 3 punten binnen.

Volgende wedstrijd: 6 oktober 2018, Zuidland VR1 - ARC VR1, 14:30 uur.

Verslag door: Anton Spaan.
Foto’s: Anton Spaan