2 - 8

ARC G1

1e klasse 4

24 november 2018 9:45

Een koude troosteloze dag, donkere dagen voor kerst, zo een dag was het vandaag, zomaar een dag dat je punten zou kunnen verspelen tegen een, op papier "kleine", tegenstander. Al vroeg worden we verwacht in Den Haag, de wedstrijd staat gepland om 09:45 tegen PGS-VOGEL uit de Haagse vogelwijk. Na een 10 minuten durende zoektocht naar een parkeerplek en vervolgens een 10 minuten durende speurtocht om de ingang van het complex te vinden is toch iedereen ruim op tijd in de kantine om nog even te genieten van een warme bak koffie alvorens weer de kou in te moeten. 09:45 blaast de,ietwat groot uitgevallen, scheidsrechter op zijn fluit en de bal rolt.

ARC begint voortvarend en al snel hebben we een aantal knappe aanvallen geproduceerd richting het Haagse doel, een doelpunt blijft echter uit. Gemakzucht maakt zich meester van onze mannen en geheel tegen de verhouding in komt PGS-VOGEL plotseling op 1-0. Dit was niet helemaal ingecalculeerd en heel even zijn onze mannen van slag, maar al snel maken we gelijk. Het blijft echter rommelig en daardoor treed er wat irritatie in de ploeg, ook veroorzaakt door een speler van PGS die er niet vies van is om stevig de duels in te gaan. Een aaneenschakeling van foutjes zorgt voor de 2-1 voor PGS , nu zijn we ,inmiddels, gewend aan een achterstand maar ik heb zo mijn bedenkingen vandaag of dit goed gaat komen. Onze mannen hebben moeite met het nogal fysieke spel van onze tegenstander. Hun nummer 20 steekt er wel op een negatieve manier bovenuit en na de zoveelste stevige ingreep word deze jongeman even uit het veld gestuurd om af te koelen. Direct daarop valt de 2-2 en de stand is gelijk, zo gaan we rusten.

Een warm bakkie thee in de kleedkamer en onze coaches doen hun uiterste best om de mannen te overtuigen om zich niet te laten beïnvloeden door het fysieke spel van PGS. Enkele omzettingen in de opstelling moeten er voor gaan zorgen dat ook deze wedstrijd in winst word omgezet. De omzettingen en de duidelijke woorden van de trainers hebben onze mannen op scherp gezet, denk ik, want de ene na de andere vloeiende aanval word op de mat gelegd. Het is een genot om te zien hoe onze mannen met en voor elkaar werken. Al snel lopen we in de score weg van onze tegenstander en zij krijgen geen grip meer op onze mannen. Van de, door het fysieke spel van PGS veroorzaakte, irritatie is niets meer te merken bij onze mannen. Gelukkig voor PGS is niet elke kans een doelpunt anders zou de uitslag wel eens in de dubbele cijfers kunnen uitvallen. We eindigen de pot met een riante uitslag van 2 doelpunten tegen en 8 doelpunten voor.

Fantastisch gespeeld door onze mannen en we blijven meedoen om het kampioenschap. Volgende week spelen we thuis op ons eigen complex tegen de nummer 2 van de ranglijst VVSB. Een zeer belangrijke pot voor ons maar ook voor hun, dus alle steun en support is welkom, dus heb je even tijd zaterdag 1 december om 10:00 uur op sportpark zegersloot!!!!

Mannen van de G1 een belabberde 1e helft afgewisseld met een ,bijna, perfecte 2e helft. Jullie hebben je prima geweerd tegen een hard spelende ploeg en prima voetballend opgelost. En normaal noem ik nooit spelers bij naam maar wil er vandaag toch 2 een extra compliment geven:

JOEY- ondanks de keiharde aanslagen op jou heb je jezelf TOP staande gehouden.
JUSTIN- geheel buiten jou "comfort zone" een volstrekt vreemde plek voor jou, heb je knap een doelpuntje meegepakt en prima gespeeld op de linksbuiten positie.

Maar natuurlijk hebben jullie het allemaal prima gedaan!!!