VOC JO19-1

0 - 5

ARC JO19-1

8 september 2018

Nieuwsgierig hoe ARC het in deze 3e oefenwedstrijd uit tegen VOC af gaat brengen. In de twee voorgaande oefenwedstrijden en in de bekerwedstrijd tegen Sportlust’46 wist ARC slechts eenmaal te scoren. In de beginfase was ARC veruit de bovenliggende partij. Maar het duurde tot 7e minuut voor de eerste kans ontstond. Boyd Baatje schoot vanaf ca. 25 meter op doel maar leverde geen doelpunt op. De tweede kans op een doelpunt kreeg Tren Drexhage die vanaf grote afstand naast het doel schoot. ARC was de betere ploeg maar het scoren wilde helaas nog niet lukken. VOC kwam ook niet verder dan wat plaagstootjes waar de ARC verdediging niet van onder de indrukt raakte en hierdoor kwam doelman Joe van Heusden dan ook geen moment in de problemen. De kleedkamer werd dan ook met een ruststand van 0-0 opgezocht.

De tweede helft werd direct begonnen met 2 verse krachten in de ARC elf. VOC kon ook met behoorlijk veel fysiek voetbal ARC niet aan het wankelen brengen. ARC bleef de rust bewaren om dichter bij het doel van VOC te komen. In de 52e schoot Mohammed Fennich uit een vrije trap zeer fraai de 0-1 binnen. In de 55e minuut kwam Boy Baatje vrij voor de doelman van VOC. Deze redde fraai op de inzet van Boyd. In minuut 56 scoorde Timo de Graaf fraai de 0-2 uit een door Auke Westerduin genomen vrije trap. ARC gooide alle schroom van zich af en met fraaie aanvallen gingen ze op jacht naar nog meer doelpunten. Een werkelijk prachtige aanval in 65e minuut leidde tot de 0-3. Timo de Graaf gaf een fantastische diagonale bal over ca. 40 meter op de op links vrij staande Tren Drexhage, die vervolgens doorgaf aan Cas Devilee die de 0-3 in het net deponeerde. Nog maar net bekomen van deze fraaie aanval geeft op rechts Sylvester Blonk een voorzet op Tren Drexhage die zeer fraai de 0-4 in de verre hoek binnenkopte. 2 minuten later was er wederom een dergelijk situatie maar dit keer kopte Tren de bal voorlangs. In de 80e minuut ging Bart Schuurman 1-1 op de doelman af maar deze pareerde deze poging en in de rebound wist de goed mee gelopen Milan Kuyper ook het net niet te vinden. Een paar minuten was het echter wel raak. Mohammed Fennich scoorde op zeer fraaie wijze de 0-5 door de bal heel beheerst over de doelman te spelen. Verder werd er in deze wedstrijd niet meer gescoord. Ook de verdediging van ARC kwam niet meer in moeilijkheden. Kortom een prima leerzame oefenwedstrijd waarin ARC pas laat op stoom kwam. Dit smaakt naar meer. Aanstaande dinsdagavond oefent J019-1 uit tegen het Utrechtse VSC. En zaterdag a.s. staat de tweede bekerwedstrijd thuis tegen TOGB op Zegersloot op het programma. U bent van harte welkom om onze jongens te zien spelen.

Door: Wim Spruit