3 - 3

De Meern JO19-1

16 oktober 2018 20:00

Onbekend

Hoe schrijf je een verslag van een wedstrijd waarin de trainer van de tegenstander na 15 minuten twee spelers laat warmlopen om in te grijpen om een debacle te voorkomen maar die na afloop teleurgesteld is dat het winnende doelpunt voor De Meern niet wilde vallen. Afgelopen dinsdagavond speelde ARC JO19-1 een oefenwedstrijd tegen De Meern JO19-1. De basis bestond uit 7 andere spelers dan de basis 11 van de afgelopen competitiewedstrijden. Zij kregen de gelegenheid nu hun speelminuten te maken en wedstrijdritme op te doen. In niets was te zien dat deze spelers voor het eerst in deze samenstelling in het veld stonden. Voortbordurend op de 2e helft bij Baronie afgelopen zaterdag speelden wij met hoog druk zetten. De tegenstander werd op eigen helft vastgezet en balverlies werd goed afgedwongen. In de 7e minuut resulteerde dit in het eerste doelpunt. Na balverovering wordt Boyd op rechts aangespeeld, die de bal vervolgens goed voorzet. Het is Milan Kuyper die zijn hoofd tegen de voorzet aanzet en de bal via de onderkant van de lat in de netten ziet verdwijnen. Een aanval uit het boekje met een mooie afronding. Niet veel later viel het tweede doelpunt. Dit keer is het Auke die op rechts door kan komen en de bal voor het doel brengt. Milan Devilee pikt deze voorzet op bij de tweede paal en schiet de bal richting het doel waar hij het been van Wessel Sterk vindt die de bal achter de keeper legt. Opnieuw een fantastische aanval met een verdiend doelpunt in de 13e minuut. Het spel bleef tot aan de 25e minuut verzorgd. Kansen waren er nog voor Tjerk, Auke en Milan Kuiper om de wedstrijd op slot te gooien. De Meern werd feller en ARC verloor de focus in de duels, de passing en aannames. Van het één op het andere moment was het verzorgde spel weg. De Meern begon meer duels te winnen op het middenveld en werd gevaarlijker in de aanval. Daar kwam bij dat Wessel Bakker geblesseerd raakt aan zijn enkel. In de 31e minuut moet Wessel gewisseld worden voor Cas die nauwelijks de kans heeft om zich warm te lopen. De Meern pakte verder het overwicht. In de 33e minuut gaat een schot bij een corner nog net over. In de 38e minuut is het echter wel raak en scoort De Meern de aansluitende 2-1 die ze op dat moment ook wel verdienen. In de minuten tot aan de rust zou de De Meern nog twee grote kansen krijgen om op gelijke hoogte te komen.

De twee helft start ARC met Silvester voor Kevin (J017-1) en Mohammed voor Milan Devilee. Opnieuw kwamen we goed uit de startblokken. Een mislukt schot van Tjerk belandt op de lat en in de 55e minuut ziet Cas zijn schot van 25m net naast de goal gaan. Na deze goede fase komt De Meern opnieuw terug in de wedstrijd. Balverlies op eigen helft leidt net niet tot een tegendoelpunt door een goede redding van Nino in de 57e minuut. De redding van Nino wordt gadegeslagen door Joshua, Tren en Bart die op dat moment klaar staan om in het veld te komen voor Boyd, Milan Kuyper en Auke. De wissels zorgen voor nieuwe krachten in het veld. In de 61e minuut verdient ARC een corner die door Bart wordt genomen. De bal vindt niet direct een ARC-er maar als de bal uit het strafschopgebied wordt gespeeld kan Tjerk deze oppikken. Zijn schot op doel wordt licht aangeraakt door een tegenstander en laat het net bollen. Met nog een half uur te spelen is de stand 3-1 voor ARC. Tot aan de 70e minuut lijkt er geen vuiltje aan de lucht. maar net als in de eerste helft valt de concentratie weer weg bij ARC. Het spel wordt weer onverzorgd en De Meern doet er alles aan om toch weer die aansluitende treffer te maken. Opnieuw balverlies op eigen helft is de inleiding voor de 2-3 van De Meern in de 82e minuut. De spits van de Meern krijgt ruimte voor een schot dat Nino weliswaar nog aan kan raken maar niet voldoende van richting kan veranderen. Daarna is het goede voetbal helemaal weg. ARC komt er nog een paar keer uit maar is niet meer echt gevaarlijk. De Meern blijft echter wel aandringen. In de 89e minuut valt de 3-3 en zelf de 3-4 lijkt niet uit te kunnen blijven in de laatste minuten van de wedstrijd. Het gelijkspel voelt als een teleurstelling. Toch hebben we veel punten gezien waar we ons aan kunnen vasthouden. We kunnen een tegenstander helemaal wegspelen, ongeacht wie er op dat moment in het veld staat. We scoren weer drie doelpunten met goede aanvallen. De constante factor de afgelopen wedstrijden is dat het nog niet lukt om twee keer 45 minuten die concentratie te behouden die we nodig hebben om te laten zien hoe goed we zijn.

Door: Edo van der Kemp