1 - 3

ARC JO19-1

3e divisie B

8 december 2018 14:30

Op zaterdag 8 december stond de belangrijke wedstrijd op het programma voor ARC. Uit bij Quick in Den Haag moeten de jongens winnen of gelijk spelen om Herfstkampioen te worden.De wedstrijd begon gelijk met veel kansen voor beide partijen. Na een steekbal vanaf het middenveld werd Tren Drexhage diep gestuurd. Hij won het duel van zijn directe tegenstander en creëerde zo de eerste kans voor ARC. Dit resulteerde jammer genoeg niet in een doelpunt. Even later was het wel raak voor Tren Drexhage na een prima combinatie tussen Bart Schuurman en Boyd Baatje die de voorzet gaf waaruit het eerste doelpunt ontstond. Na 8 minuten stond het al 0-1 in het voordeel van ARC. De jongens wisten dat dit een belangrijke wedstrijd was. Dat zag je ook aan hun spel iedereen zat er bovenop. In de 11e minuut na een corner die slecht werd weggewerkt door Quick ving Joshua Kassels de bal op kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal net buiten de zestien in de linker bovenhoek. Na 11 minuten stond de 0-2 op het scoreboard. 4 minuten later scoorde Quick de 1-2 na een fout in de verdediging van ARC. Tot de 31ste minuut kregen beide ploegen nog een paar kansjes. In de 31ste minuut was het dan ook weer raak voor ARC. Na een goede corner van Cas Devilee gleed Joshua Kassels de 1-3 binnen. ARC ging met een goede voorsprong de rust in.

Na de rust kwam ARC weer op het veld. Ze wisten heel goed dat Quick er alles aan zou doen om de overwinning toch nog naar zich toe te slepen. Daarom had ARC ervoor gekozen om meer terug te zakken en meer de lange bal te spelen. Dit zorgde voor een minder spectaculaire 2de helft. ARC kreeg nog wel een paar kansen. Bart Schuurman ging 1 op 1 met de keeper, maar de keeper stopte zijn inzet goed. Ook kreeg Joshua Kassels nog een kopkans. Na een goede actie van Tjerk Ligtvoet kopte Joshua Kassels de bal van dichtbij op de lat. Na de 1-3 overwinning op Quick is ARC Herfstkampioen geworden. Tijdens de wedstrijd van Quick was goed de passie en werklust van de spelers van ARC te zien. Niet alleen tijdens deze wedstrijd, maar eigenlijk de gehele eerste seizoenshelft werkt iedereen voor elkaar. Ook de staf speelt een belangrijke rol voor de resultaten van de Herfstkampioen. Dat ARC JO19-1 zich de Herfstkampioen mag noemen is dan ook meer dan terecht.

Door: Joshua Kassels