3 - 4

SVS JO10-1

Hoofdklasse 3

15 december 2018 10:00

Vandaag, zaterdag 15 december, spelen de JO10-1 pupillen van ARC in Alphen aan den Rijn een competitieduel tegen de leeftijdsgenoten van SVS uit Capelle ad IJssel. Na twee onfortuinlijke wedstrijden (waaronder een oefenduel) de afgelopen weken, is vandaag de laatste competitie-wedstrijd vóór de winterstop. ARC hersteld goed en sluit ondanks een nipt verlies de eerste seizoenshelft prima af.

1e helft
Onder koude winterse omstandigheden start het keurkorps van trainers Stan Marx en Ron Jonker onder leiding van (een uitstekend fluitende) scheidsrechter Hugo Gons, de wedstrijd tegen SVS. De laatstgenoemde SVS opent de score 0-1. De gelijkmaker hangt in de lucht. Justin kapt zijn tegenstander knap uit en schiet rakelings over. Aanvoerder 'dynamite' Daan schiet ook hard naast. Tegen de verhouding in komen de Capellenaren 0-2 voor. Dan volgt de time-out....

Time-out
Na de time-out volgt er een soort wapen-stilstand. SVS is net iets beter en scoort de 0-3. De Cappellenaren vergeten echter de trekker over te halen. Dit is mede te danken aan een uitstekende keepende en betrouwbare sluitpost Jens. Ook verdediger Kyan is bij snelle gevaarlijke uitbraken van zijn tegenstander steeds op tijd en loopt de gaten perfect dicht. Zo is de wedstrijd nog niet gespeeld en blijft ARC in de race.

2e helft
Met een 0-3 achterstand gaan de Alphense pupillen op jacht naar de gelijkmaker. De werklust wordt beloond. Een prachtig doelpunt. Beau krijgt de bal hoog in het doelgebied aangespeeld. De rasvoetballer past het stuk leer miraculeus met zijn borst door naar spits Tim. Deze schiet overtuigend binnen. 1-3. Waar SVS de eerste helft de betere is, is ARC nu los en beter. Daan schiet van eigen helft snoeihard op het vijandelijke doel. De bal vliegt in de touwen. 2-3.

Time-out
De laatste kwart van dit duel is zenuwslopend spannend. De harde kern en trouwe supporters aanhang van de rood-zwarten houden het niet meer. Gelegenheids- laatste man Youssef is overal op het veld te vinden en komt bijna tot scoren met prachtige acties. Toch countert SVS en scoort de 2-4. Het slotoffensief is voor de rood-zwarten. Spits Justin maakt vlak voor tijd fraai de aansluitingstreffer. 3-4. Dan een fraaie actie van Joep. Hij zet goed door en omspeelt zijn tegenstander. De bal lijkt binnen te vallen maar tijdens zijn uithaal wordt hij flink getackeld. De bal smoort in het doelgebied. Er is geen tijd meer voor de vrije trap en zo blijft het toch 3-4....

KORTOM
ARC JO10-1 speelt een puike pot voetbal. De eerste helft is voor SVS. De tweede helft voor ARC. Een gelijkspel is verdiend en meer terecht (vindt ook de svs begeleiding) maar het kwartje valt net de richting op van SVS JO10-1 Capelle. Desondanks een
goed herstel en mooie afsluiting van de eerste seizoenshelft. Met goede moed, plezier en veel vertrouwen opweg naar deel twee van seizoen 2018-2019. Nu genieten van een lekkere kerstvakantie tevens rustperiode.