1 - 1

Buitenveldert JO15-1

19 januari 2019 10:15

Het veld was nog licht aangeslagen, een winterzonnetje brak door, bijna geen wind. Een mooie start voor de eerste oefenwedstrijd van dit jaar. Voor het eerst weer met een bijna hele fitte selectie. Morris, welkom terug!

We hadden een goede tegenstander uitgenodigd. Buitenveldert staat 5e in de 2e divisie, hebben net een mooi toernooi gewonnen en waren er klaar voor.

De wedstrijd:

Mooi om te zien dat we er vol tegenaan gingen. Geen ontzag voor de fysiek grote ( maar fair spelende) mannen uit Amsterdam. Felle duels werden er "uitgevochten" Zie de foto's!

De eerste 15 minuten waren voor ARC en speelde zich grotendeels op helft van de tegenstander af. Natuurlijk kon je zien dat Buitenveldert aardig wat technische jongens in het veld had staan en dat ze elkaar misschien net iets beter wisten te vinden, maar onze inzet was prima.
Het tweede gedeelte van de 1e helft kwam Buitenveldert beter in het spel maar de staf was bij het rustsignaal tevreden over onze mannen.

De tweede helft kwam Buitenveldert erg goed uit de startblokken en nu waren zij het die de druk goed opvoerden en enkele kansen creëerden. Uit een van die kansen kwam een corner en deze werd slim benut en zo stond het- op dat moment terecht- 0-1.

Maar ARC gaf niet op en langzaamaan werd de aanval weer opgezocht. De keeper van Buitenveldert kreeg de bal aangespeeld maar werd gelijk onder druk gezet door Indy, die de bal los kreeg van de keeper. Wessel greep het buitenkansje aan en maakte de 1-1.

Daarna verliep de wedstrijd weer gelijkwaardig. Buitenveldert kreeg nog een 2tal mooie kansen, maar hadden ook geluk dat de overtreding van Loet rond de 16m slechts een vrije trap opleverde en ook Jay miste het doel op een haar na.

Zo bleef het dus 1-1. Een terechte stand gezien de hele wedstrijd. Maar vooral een compliment aan ARC dat liet zien dat ze serieus naar de (sub)top van de 3e divisie toe kunnen werken. Mits ze doorgaan op deze ingeslagen weg. Dus: Ga zo door mannen!!