11 mei 2019 12:15

Scheidsrechter

A. (Aron) Zuijderduijn

Onbekend

Met zeer mooi weer,  veel supporters en een bloedstollende penalty reeks tegen Barendrecht, heeft onze MO17-1 het voor elkaar gekregen de bekerfinale te bereiken.

Op veld 6 onder leiding van de jonge KNVB scheidsrechter Zuijderduijn stonden twee gehavende teams aan de aftrap. Voor beide teams gold, dat door blessures en diverse schoolverplichtingen een aantal ‘sterkhouders’ gemist werden of niet fit waren. Als koploper in de competitie Hoofdklasse bleef Barendrecht natuurlijk nog steeds de grote favoriet. Met hulp uit MO17-2 en MO15-1 kon het team toch beschikken over voldoende talenten, waardoor een zeer sterke selectie van 16 speelsters present was.

Kennelijk was er sprake van enige spanning, want binnen een minuut na aftrap kon Barendrecht de 0-1 aantekenen, gevolgd door de 0-2 binnen kwartier. De drie snelle en behendige aanvallers van Barendrecht waren in deze fase een paar maatjes te groot voor onze verdediging. Door een paar omzettingen en ook doordat de spanning er een beetje uit was, kon (na nog een bal op de lat te incasseren) er eindelijk aanvallend gedacht worden. ARC werd sterker en was zeker niet van plan zich erbij neer te leggen. Inzet en strijd en vooral vooruit durven voetballen betaalde zich nog voor rust uit met de 1-2 en 2-2.

Na rust ontstond er een typisch bekergevecht waarbij voor beide doelen soms wat dreiging was, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. De eindstand werd dus in de reguliere tijd 2-2, waardoor strafschoppen (volgens het A-BB-AA systeem genomen) de finalist gingen bepalen.

Dat penalty’s niet alleen een vaardigheid zijn, maar ook een mentale kwestie zijn werd maar eens bewezen: ARC miste haar eerste, gevolgd door twee missers van Barendrecht. Deze werden gevolgd door 2 rake van ARC en weer gevolgd door 1 rake en een misser van Barendrecht.

Voor een finaleplaats had ARC nu 2 kansen om de beslissing te maken, echter de spanning was iets te hoog en werden helaas gemist..3-2 ARC met Barendrecht in de gelijkmakende beurt.....

Gelukkig had ook Barendrecht de spanning niet meer onder controle en miste waardoor er een waar feestgedruis ontstond!

Speciaal zijn er in het stuk geen speelsters benoemd, omdat alle 16 talenten plus de geblesseerden alles hebben gegeven deze finale te bewerkstelligen.

Het toch al fantastische seizoen krijg dus nu een mooie afsluiter!

Door: Stefan de Bruijn