0 - 0

N.E.C. (voetbalacademie) JO19-2

2e divisie B

8 februari 2020 14:30

Na een overwinning op De Jodan Boys vorige week, stond NEC gister op het programma.
ARC was gebrand om ook dit keer weer drie punten binnen te slepen, in plaats van één punt in de uitwedstrijd. De opstelling was als volgt: Winston op doel, in de verdediging van rechts naar links: Raikel, Mohammed, Enock, Joey. Op het middenveld: Nordin, Moreno en Joshua. Voorin van rechts naar links: Jay, Boyd, Ayoub.
Om 14.35 uur begon ARC aan de aftrap op het regenachtige en lastig bespeelbare veld 1 op Sportpark Zegersloot. De wedstrijd begon slordig voor beide ploegen, veel lange ballen, balverlies en de onderlinge afstanden waren te groot. Met een combinatie op het middenveld was NEC de eerste ploeg die een schot op doel loste, hier zat alleen geen kracht achter waardoor Winston hem makkelijk kon oprapen. ARC kwam steeds meer in het spel en ging voetballen. Dit leidde uiteindelijk tot een paar goede steekballen en een kans voor Joshua, maar deze werd gestopt door de keeper van NEC. Later in de eerste helft was er een mooie aanval vanaf de rechterkant, uiteindelijk werd Ayoub aangespeeld in de zestien en legde hem met een hakje klaar voor Boyd die vrij stond voor het doel. Helaas belandde deze bal, door een polletje in het veld, bijna op de parkeerplaats van ARC. Na nog wat corners en kansen voor ARC kreeg NEC in de eerste helft nog een kans, maar schoten die hard op de lat. We gingen met 0-0 de rust in.

In de tweede helft startte ARC goed. Al gauw kwam er een voorzet in de zestien op Joshua die hem goed aanneemt en gelijk afrond, helaas weet de keeper van NEC ook dit schot te houden. ARC kreeg steeds meer kansen, onder andere een schot van Boyd die door een steekbal van Nordin hiertoe kwam. Na nog wat vrije trappen voor ARC, voorzetten van Jay die naast gekopt werden en vrije trap voor NEC die Winston eenvoudig uit de lucht pakt, kreeg NEC aan het einde van de wedstrijd toch nog een vrije trap rond de zestien, die werd gelukkig naast gekopt. Een wedstrijd die eigenlijk ARC als winnaar zou moeten krijgen. Helaas eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en moeten we ons nu weer focussen op de volgende wedstrijd. Zaterdag 15 februari speelt ARC uit om 12.45 uur tegen Alexandria'66 die één punt onder ons staan. ARC zal er alles aan doen om met drie punten naar huis te gaan.