0 - 4

ARC JO19-1

2e divisie B

1 februari 2020 12:45

Een goed begin van de 2e competitiehelft, daar hoopt natuurlijk iedereen op. Na een klein maandje rust te hebben gehad na de winterstop, waarin wel 2 oefenwedstrijden werden gespeeld was het weer tijd om eindelijk te beginnen met de competitie. Vandaag stond op het programma de uitwedstrijd De Jodan Boys JO19-1 uit Gouda op Sportpark Oosterwei. De laatste keer dat ARC JO19-1 en De Jodan Boys tegen elkaar speelden eindigde het in een ruime 0-5 overwinning voor de club uit Gouda, dus ARC moest iets rechtzetten vandaag. De aftrap was genomen en beide clubs begonnen fel aan de wedstrijd, maar ARC liet beter voetbal zien waardoor zij de overhand hadden in de beginfase van de wedstrijd. Maar het had na 2 minuten spelen al 1-0 voor de Boys kunnen staan omdat in de verdediging de concentratie nog niet op orde was. ARC liet zich hierdoor in het geheel niet van de wijs brengen. Na een paar minuten gespeeld te hebben kon ARC een goede aanval creëren waaruit een corner ontstond. ARC had de corner genomen en in de kluts kwam hij voor Joshua´s voeten terecht die hem makkelijk in de hoek kon schieten. Na 10 minuten spelen stond de club uit Alphen aan den Rijn voor met 0-1. Niet veel later kon Boyd makkelijk in de 16 meter komen maar schoot de bal net voorlangs. De organisatie van Jodan Boys was niet goed geregeld, waardoor ARC vaak tot een paar kansen kon komen. Net voor rust kreeg Nordin de bal voor zijn linkervoet en schoot hem met gevoel tegen de paal aan die dan via de keeper in het doel vloog, waardoor ARC op een verdiende 0-2 voorsprong de rust in ging.

De tweede helft was begonnen en De Jodan Boys begonnen weer fel aan de wedstrijd. De irritaties bij Jodan Boys begonnen op te lopen, waardoor Jodan Boys een paar gele kaarten te pakken kregen voor pittige overtredingen. Ondanks de irritaties van De Jodan Boys bleef ARC in hun eigen spel en bleven ze goed voetbal spelen. Dit nam niet weg dat ARC ook 2 gele kaarten gepresenteerd kreeg. In de 71e minuut kwam Joshua voor de keeper en schoot de bal in het doel, maar deze werd afgekeurd door de scheidsrechter door een handsbal van Joshua. In de 74e minuut kwamen de fitte wissels Bart en Milan in voor Jay en Ayoub. In de 83e minuut startte ARC een aanval op waardoor Bart een op een met de keeper kon komen, maar de verdediger van Jodan Boys haalde Bart lelijk onderuit. Onbegrijpelijk voor vriend en vijand floot de scheidsrechter hier niet voor en liet doorspelen. Uiteindelijk kwam ARC toch weer tot scoren. In de 88e minuut scoorde Boyd door een afgeleverde bal van Bart, waardoor ARC met 0-3 voor kwam te staan en daarmee ook de wedstrijd op slot had gegooid. ARC was echter nog niet klaar met scoren. In de 94e minuut zette ARC nog een laatste aanval op via de rechterkant. Bart gaf de voorzet op Boyd die helemaal vrij stond en schoot deze heel mooi langs de keeper in het doel en bracht hiermee de einstand op 0-4. Een prima overwinning van ARC en goede start om met de competitie te beginnen in 2020. Volgende week staat N.E.C. JO19-2 op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Zegersloot, de aanvangstijd is om 14:30. U bent van harte welkom om te komen kijken.