0 - 3

ARC JO19-1

2e divisie B

28 september 2019 15:00

Op zaterdag 28 september mocht ARC O19-1 aantreden tegen UDI’19 O19-1. Na een zure nederlaag van vorige week zaterdag waren de jongens van ARC O19 zaterdag gebrand om de nederlaag van vorige week weg te spoelen. ARC begon de eerste 20 minuten sterk aan de wedstrijd. De bal ging van kant tot kant. In de 24e minuut geeft Ayoub Elhallabi een schitterende bal op Boyd Baatje en de eerste kans op doel vliegt er meteen in.  Schitterend en beheerst afgerond door Boyd Baatje en brengt de stand op dat moment op 0-1. ARC creëert genoeg mogelijkheden maar er zit telkens een tegenstander tussen of de bal gaat net naast danwel over. UDI’19 creëert eigenlijk maar 1 gevaarlijke mogelijkheid maar de bal wordt over geschoten. Verder creëert UDI’19 geen gevaarlijke kansen meer. In de 42e minuut gaat ARC nog een keer in de aanval en halen er een corner uit. De corner wordt voorgegeven maar de bal wordt weggewerkt door een speler van UDI’19. Nordin Bardan pakt de bal goed op en schiet de bal vanaf rand 16 over de keeper heen een prachtig doelpunt. ARC gaat de rust in met een verdiende voorsprong van 0-2. ARC begint wat rommelig aan de 2e helft waardoor het een aantal keer gevaarlijk wordt voor de goal maar de keeper van ARC keept een goede wedstrijd waardoor de stand 0-2 blijft in het voordeel van ARC. Verder in de 2e helft pakt ARC het weer goed op. De verdedigers van ARC geven de aanvallers van UDI’19 geen kansen meer, waardoor ARC lekker kan voetballen. ARC voetbalt wat teruggetrokken in de 2e helft om de voorsprong te verdedigen. De tijd tikt en het wordt steeds later en later in de wedstrijd terwijl UDI’19 de aansluitingstreffer probeert te zoeken lukt het ze nauwelijks om nog bij het doel van ARC te komen. De 90 minuten zijn om in de extra tijd van de wedstrijd geeft Jowendly Bryson een uitstekende bal door de as aan Boyd Baatje, waardoor Boyd  de bal in een keer kan meenemen en hem beheerst kan afmaken in de verre hoek. Dat was ook gelijk de laatste actie van de wedstrijd. ARC wint overtuigend met 0-3 van UDI’19. Dinsdagavond oefent O19-1 tegen 3e divisionist ARGON en zaterdag wacht op Zegersloot de volgende tegenstander in de 3e competitie ronde. UNA uit Veldhoven komt dan op bezoek. Ze behaalden een 3-3 gelijkspel tegen FC den Bosch. De aanvang op Zegersloot is 14.30 uur. Vanwege interland wedstrijden zal de wedstrijd worden gespeeld op veld 2.