4 - 1

ARC JO19-1

2e divisie B

12 oktober 2019 14:30

Na de teleurstellende nederlaag van vorige week zaterdag tegen UNA O19-1 stond vandaag op het programma de wedstrijd tegen Westlandia O19-1. ARC wist dat ze de nederlaag van vorige week goed moesten maken door vandaag punten te pakken. De aftrap was genomen en ARC begon scherp en fel aan de wedstrijd. In de beginfase van de wedstrijd kreeg ARC nog wel wat aardige kansen, alleen die werden goed uitverdedigd door Westlandia. In de 7e minuut was het Westlandia dat de score opende. Een goed voorgegeven bal die makkelijk ingetikt kon worden. Hierdoor kreeg Westlandia meer vat op de wedstrijd, maar de kansen die ze kregen maar die werden door de verdediging van ARC goed gepareerd. Opnieuw stond ARC achter met 1-0. Gelukkig zette ARC de knop om en toonde de spelers van ARC karakter, waardoor ARC zich terug knokte in de wedstrijd. Vlak voor de rust kreeg Westlandia nog een kans, alleen die werd door Pascal geblokt, wat jammer genoeg wel een blessure voor hem opleverde, waardoor hij er uiteindelijk uit moest. Kevin van Broekhoven was zijn vervanger. ARC ging met een 1-0 achterstand de rust in.
ARC begon net als de eerste helft weer fel aan de wedstrijd, maar dat deed Westlandia ook De tweede helft was nog maar net begonnen en ARC stond in de 48e minuut met 2-0 achter. Toch herpakte ARC zichzelf weer en lieten ze zien dat het keihard terug knokte tegen Westlandia. In de 55e minuut kreeg ARC een corner die uitstekend benut werd door een mooie en strakke kopbal van Milan Kuyper. De 2-1 stand gaf ARC weer voldoende energie om de gelijkmaker proberen te maken. De wedstrijd was weer open en Westlandia begon nonchalant achterin te worden, waardoor ARC kans op kans kreeg, maar de kansen die ARC kreeg werden door de keeper van Westlandia gestopt of slordig naast geschoten. Doordat ARC niet effectief met zijn kansen omging kon Westlandia zichzelf herstellen. Westlandia brak een paar keer goed door maar Winston pareerde vakkundig een aantal doelpogingen. Uiteindelijk scoorde Westlandia door een mooi schot in de kruising de 3-1 binnen in de 83e minuut. Na dit doelpunt stortte het in bij ARC, waardoor Westlandia niet veel later in de 85e minuut ook de 4-1 kon binnen schieten. ARC kon geen verandering meer in deze stand brengen in het restant van de wedstrijd waardoor met het een bittere 4-1 nederlaag op zak richting Alphen moest afreizen. Echt jammer is omdat het bijna 75 minuten lang een open wedstrijd was waar het alle kanten op kon gaan. Waar het Westlandia wel lukte wist ARC slechts maar eenmaal te scoren ondanks de vele kansen die het kreeg. Volgende week zaterdag speelt ARC O19-1 thuis tegen Woerden O19-1 voor de 4e bekerwedstrijd. Een mooie wedstrijd voor ARC om hun zelfvertrouwen weer op te pakken na deze twee teleurstellende nederlagen op rij. De aanvang van de wedstrijd is om 14:30 uur en u bent van harte welkom om te komen kijken en onze jongens te steunen.
Door: Joe van Heusden