1 - 1

ARC JO19-1

2e divisie B

9 november 2019 14:45

De komende weken zal ARC O-19 moeten laten zien dat ze de 2e divisie aan kunnen en dat ze als team naar het 2e divisie niveau zijn gegroeid. De komende wedstrijden worden gespeeld tegen tegenstanders die ook verder naar onder op de ranglijst staan. Na een goede trainingsweek vertrekken we met de bus richting Nijmegen, de sfeer in de bus was relaxed en je merkte dat de jongens er zin in hadden. Na natuurlijk weer een goed verzorgde lunch door ARC en een kleine zoektocht naar het grote complex van NEC konden we rond 14:00 uur beginnen met de wedstrijdvoorbereiding. Tijdens de warming-up kwam het nieuws dat de scheidsrechter niet was komen opdagen. NEC had snel actie ondernomen richting KNVB zodat binnen een half uur een scheidsrechter uit de omgeving was gekomen om deze wedstrijd te fluiten. Normaal is een half uur wachten terwijl je vol in de warming up bezig bent niet bevorderlijk voor de wedstrijd, maar in het begin van de wedstrijd was daar bij ARC niets van te merken. Ze gingen vol de wedstrijd in en binnen 5 tot 10 minuten werden er met goed en snel veldspel al goede kansen voor Boyd en Ayoub genoteerd alleen werden deze nog niet afgemaakt. Daarna kwam NEC ook beter in de wedstrijd, maar ARC bleef verzorgd combineren naar voren. De wedstrijd bleef continu heen en weer gaan waarbij de controle bij ARC lag. Het veldspel bleef verzorgd en er waren nog 2 goede kansen te noteren en ook NEC had 2 goede kansen, maar de verdediging stond erg sterk. Ik denk dat ik 1 van de beste helften van het seizoen heb gezien waarbij het hele team vocht voor wat het waard was, verzorgd voetbal alleen, bij rust 0-0 waarbij mijns inziens ARC met 2 doelpunten verschil voor had moeten staan.
Na de rust ging ARC goed door met voetballen, maar een kleine fout 3 minuten na rust werd keihard afgestraft, NEC op 1-0. Normalerwijze willen de kopjes wel eens gaan hangen, maar vandaag niet. Je zag het vertrouwen van het team dat deze wedstrijd nog in hun voordeel te draaien was. NEC geloofde het wel ging ver terug de verdediging om de countertactiek aan te nemen. Het werd iets rommeliger bij ARC, maar toch bleven we voetballen en gaan voor het doelpunt. Ook werden wissels gebruikt om nieuwe energie binnen de lijnen. Alle wissels vielen goed in waardoor het wedstrijdbeeld bleef bij ARC in de aanval en NEC gevaarlijk counteren, maar alle counters werden steeds door verschillende verdedigers prima eruit gehaald. Uiteindelijk kwam 6 minuten voor tijd de bevrijdende gelijkmaker door een goede volley van Milan van 16 meter in de lange hoek na een goede assist van Raikel. Nu de moeilijke fase, de 1-1 vasthouden of spelen voor de overwinning in de resterende 6 minuten. Bij beide teams waren een aantal jongens aan het eind van het latijn waardoor behouden van het resultaat het voornaamste was.
Een mooi eindresultaat wat eigenlijk in ons voordeel beslist had moeten worden. Er werd keihard als team doorgewerkt voor het goede eindresultaat. Als we dit weten vast te houden gaan er zeker meer verdiende punten komen. Na de wedstrijd stapten zowel de staf als de spelers met een prima gevoel in de bus om rond 19:45 uur terug te zijn in Alphen. Komende week wederom goed en hard trainen om ook volgende week weer voor een collectieve teamprestatie te gaan. Op Sportpark Zegersloot is dan Alexandria’66 de tegenstander. De aftrap is om 14.30 uur.