1 - 2

FC Dordrecht JO19-1

2e divisie B

26 oktober 2019 14:30

In de eerste helft was ARC de bovenliggende partij. ARC kwam na 4 minuten gelijk al op een 1-0 voorsprong door een goeie steekbal van Joshua op Bart die de bal langs die keeper schuift. De wedstrijd ging door er waren niet veel kansen. Door een onnodige overtreding op eigen helft kreeg Dordrecht een vrije trap. Door een communicatie fout van ARC achterin strafte een Dordrecht speler in de 10e minuut dit direct af door 1-1 binnen te schuiven. Verder gebeurde er in de slotfase van de eerste helft iets dat wel een stempel op de wedstrijd drukte. Door een steekbal van Ayoub die verkeerd weggewerkt werd door een verdediger van Dordrecht kwam de bal bij Boyd die de bal meenam in de zestien. Zo de beelden ook aantoonden bleek Boyd neergehaald te zijn binnen de zestien en de scheidsrechter wijst zonder twijfel naar de stip. Maar de grensrechter van Dordrecht die dacht dat het al koningsdag was had wat anders gezien. Na een véél te lang durend overleg tussen de scheidsrechter en de grensrechter besloot de scheidsrechter toch een vrije trap te geven net buiten de zestien. In de ogen van velen een onbegrijpelijke beslissing. Dit werd ook nog vergroot doordat de overtreding van de doorgebroken Boyd ook niet eens met een gekleurde kaart werd bestraft. Vervolgens leverde de toegekende vrije trap ook nog eens niets op. De warrig fluitende scheidsrechter wist echter voor 3 ARC-ers wel een gele prent te tonen voor overtredingen die zowel voor vriend en vijand lastig te zien waren. In de tweede helft begon ARC weer sterk er waren een paar kansen. ARC bleef druk uitoefenen waar het ging. Door een goeie actie van Boyd op de achterlijn wist hij de bal bij Ayoub te krijgen die klaar in de zestien stond, maar helaas wist hij de bal niet in het goal te krijgen door over te schieten. Dordrecht kreeg later ook een kans door een hard schot van een speler Dordrecht, die de bal op de kruising zag komen maar in de daaropvolgende rebound wisten ze de bal alsnog erin te krijgen en zodoende in de 88e minuut de 1-2 aan te tekenen. Het had er alle schijn van dat er aan dit doelpunt een buitenspel luchtje zat echter het protest van Jochem kreeg bij de scheidsrechter geen gehoor. Blijkbaar krijgt een BVO vereniging wel een luisterend oor bij deze scheidsrechter. Heel zuur want ARC leek af te stevenen op een verdiend gelijk spel. ARC heeft al met al toch een goeie wedstrijd gespeeld, alleen gingen de kansen er helaas niet in.
Zaterdag speelt ARC uit tegen FC Denbosch. De aftrap aldaar is 15.00 uur.