UDI'19/CSU JO19-1

2e divisie B

7 maart 2020 14:30

Onbekend

Op 7 maart 2020 spelen we onze 15e competitiewedstrijd thuis tegen UDI’19. Het was een belangrijke wedstrijd om de afstand op de ploegen onder ons te vergroten. De wedstrijd begon een beetje moeizaam voor beide teams, maar ARC kwam steeds beter in de wedstrijd. ARC kreeg de kansen en een geweldige bal van achter van Mo op Joshua die hem aanneemt op z’n borst en één op één komt met de keeper en scoort beheerst de 1-0 voor ARC in de 15e minuut. Meer dan terecht want ARC was de betere ploeg. Joshua krijgt hierna nog een kop kans maar die bal gaat net naast. Rond de 42e minuut is het wederom Joshua die een hoofdrol opeist. Hij krijgt de bal op de as van het veld waar een goede opbouw van ARC aan vooraf ging. Joshua haalt uit richting het doel en scoort met een prachtig diagonaal schot vanaf ca. 30 meter zijn tweede goal van de wedstrijd. We gingen rusten met een 2-0 voorsprong voor ARC. De tweede helft begon moeizaam voor ARC. Trainer Dennis had ons nog gewaarschuwd dat we gelijk fel moesten zijn maar ARC begon te slap aan de tweede helft en daar profiteerde UDI’19 van met een mooie aanval maakten ze de 2-1. ARC was hierdoor gelukkig weer wakker geschud en begon daarna weer het spel te spelen zoals in de eerste helft. Milan kwam in het veld voor Ayoub. Er kwamen weer kansen en ARC verscheen steeds meer dreigender voor het doel van UDI’19. Een klutsballetje voor het doel kwam bij Moreno terecht en deze kon rond de 75e minuut de bal heel eenvoudig binnentikken en bracht zo de stand op een 3-1 voorsprong voor ARC. ARC wisselde nog 2 keer. Yassin kwam voor Boyd en Wessel kwam er in voor de moe gestreden Nordin. Dit was voor UDI’19 eigenlijk het sein om zich gewonnen te geven. ARC speelde de wedstrijd verder rustig uit en de 3 punten bleven meer dan verdiend op Zegersloot. Volgende week spelen we onze 16e competitiewedstijd uit tegen UNA in Veldhoven en de aftrap aldaar is om 15:00 uur. Inmiddels is woensdag bekend geworden dat de wedstrijd niet gespeeld mag worden vanwege Coronamaatregelen om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.

Door: Silvester Blonk