...
...

2e divisie B

15 februari 2020 12:45

Na het onverdiende gelijkspel tegen NEC hoopten we nu wel 3 punten te pakken tegen Alexandria’66. We begonnen de wedstrijd goed en we worden gelijk gevaarlijk met kansen en na 10 minuten spelen kregen we een vrije trap, waaruit Mohammed Fennich fraai vanaf ca 25 meter de 0-1 binnentikte. Uit een standaardsituatie werd een onterecht een penalty gegeven aan de tegenstander. Dat werd niet afgestraft door de tegenstander want hij schoot gelukkig voor ARC de bal naast de goal. Lang duurde de vreugde over de gemiste penalty niet want kort daarna scoorde Alexandria’66 in de 21e minuut de gelijkmaker 1-1. De nummer 9 van Alexandria kreeg een pass tussen de Centrale in waarbij hij kon doorlopen op de keeper en de bal in het doel schoot. Daarna ging het beide kanten op qua kans verhoudingen en als klap op de vuurpijl kreeg ARC vlak voor rust de mogelijkheid op de 2-1. Boyd werd binnen de 16 meterlijnen gevloerd, maar de toegekende penalty werd helaas door Boyd gemist en kort daarna floot de scheidsrechter voor de rust en werd de kleedkamer met een 1-1 stand opgezocht.

Na de rust begint ARC goed aan de tweede helft maar worden niet dominant en ook niet echt de bovenliggende partij. De kansen in de 2e helft zijn ook minder en de schaarse mogelijkheden die we wel krijgen worden niet benut, waaronder een kopbal van Joshua die de bal net op de paal kopt. Mede ook door soms fantastisch keeperswerk van Winston bleef het tot einde toe spannend. Maar het was uiteindelijk toch Alexandria die met de winst aan de haal ging door in de dying seconds middels een late treffer van de nummer 9, die door een mislukte dwarrel voorzet via de binnenkant van de paal de bal over de doellijn in het net zag belanden en zo de 2-1 aantekende. Door deze zure late treffer glipte een gelijk spel ons helaas door vingers. In de resterende slotseconden zette ARC alles op alles, maar kon het tij niet meer keren en ging zodoende met lege handen huiswaarts, nadat de soms “pietluttige” fluitende en kwistig met gele kaarten wapperende scheidsrechter voor de laatste maal had gefloten.