2 - 0

Alexandria'66 JO19-1

2e divisie B

16 november 2019 14:30

Na het onnodige gelijke spel van vorige week (waar winst verdiend had geweest) is het nu toch echt tijd dat er gewonnen gaat worden. Vandaag speelt de O19-1 tegen Alexandria O19-1, die 3 punten boven ons staat. Om dus aansluiting te houden moet er dus echt gewonnen worden. De wedstrijd begint en gelijk is te zien dat Alexandria de bovenliggende partij is, zonder echt groots te spelen, ARC is erg slordig aan de bal en lijdt onnodig balverlies, waardoor Alexandria in de 10e minuut een grote kans krijgt die prima wordt gekeerddoor Winston. Maar de bal word niet goed weggewerkt waardoor Winston nog een keer handelend moest optreden. Dit moet ARC toch wakker hebben geschud. Toch weet Alexandria in de 20e minuut weer gevaar te stichten, waar ARC nog geen kans heeft gehad. Na deze kans begint ARC beter in het spel te komen en krijgen ook een kans na een overtreding op Milan net buiten het16-metergebied, deze vrije trap levert helaas niks op. En dan is het toch ARC die in de 40e minuut, op een 1-0 voorsprong komt na goed doorlopen van Silvester en prima voorzet die door Ayoub word binnengelopen. Ook Alexandria laat zich vlak voor rust nog zien voor de goal van ARC, maar ze missen gelukkig de scherpte en is de ruststand 1-0. In de 2ehelft is het spelbeeld niet veel anders, Alexandria aan de bal en ARC nu leunend op de 1-0 voorsprong zonder in de problemen te komen. Toch weet ARC de voorsprong in de 50e minuut te vergroten, door de zeer hard werkende Boyd, die na een goede actie in de 16 de bal teruglegt en een speler van Alexandria hierdoor de bal in eigen goal loopt 2-0. Alexandria oogt aangeslagen en probeert de aansluitingstreffer te zoeken, maar komt eigenlijk niet meer voor de goal van ARC. Na een wat onhandige harde overtreding op Boyd, dat een gele kaart opleverde voor de speler van Alexandria, ging het  5 minuten erna helemaal mis bij Alexandria na een veel te harde tackle van achteren op Ayoub, wat direct rood betekende de speler. Hierdoor kwam er natuurlijk veel meer ruimte voor ARC maar tot echt grote kansen komt ARC niet. De wedstrijd is eigenlijk wel gespeeld na de rode kaart. Silvester werd gewisseld voor Joey. Milan had nog een schot op doel. In de 75e minuut werd Jay naar de kant gehaald voor Bart. Ook Bas kwam in de 78e minuut voor Ayoub en Kevin in de in de 86e minuut voor Milan mogen nog even hun kunsten vertonen. Maar de stand bleef 2-0. Zo behaalde ARC een prima zakelijke overwinning die smaakt naar meer. Dit kan as. zaterdag al gaan gebeuren, want dan staat de verre uitwedstrijd tegen De Treffers uit Groesbeek op het programma. Het eerste fluitsignaal voor de aftrap is aldaar om 13.00 uur.