0 - 0

ARC JO19-1

2e divisie B

7 december 2019 16:30

Na een ongelukkige wedstrijd thuis tegen Excelsior Maassluis was het aan ARC de taak om dat wellicht recht te zetten op zaterdag 7 December, uit tegen MVV Maastricht. Het op papier sterkere elftal die op de 2e plaats staan. draaien goed, maar toch was er volop vertrouwen om minimaal te vertrekken met een punt. Na een lange busreis van zo’n 2,5 uur kwam ARC aan bij stadion ‘’De Geusselt’’. Om 16.30 werd er afgetrapt en was het vooral MVV die balbezit had. In het begin had ARC nog moeite met de bal lang in bezit te houden en je zag dat MVV nog wat verder was qua rust aan de bal in deze wedstrijd. Tot grote kansen voor de thuisploeg komt het niet echt, wel 2 of 3 vrije trappen en corners en misschien nog een afstandschot. Rond de 30ste minuut kreeg ARC de eerste grote kans na een goede steekpass van Milan op Jay, die 1 op 1 komt met de keeper maar die de bal helaas op de keeper schoot vanaf de 16. Bij rust nog steeds 0-0.
In de 2e helft veranderde het spel niet echt, MVV probeerde er via snelle buitenspelers langs te komen en vanuit daar iets te creëren. ARC stond weer verdedigend goed en hielden ze goed tegen. Eén moment werden ze gevaarlijk, een afstandsschot die in de kluts voor de spits kwam te liggen, vervolgens opendraaide en scoorde, maar gelukkig werd er gevlagd voor buitenspel. In de counters werd ARC steeds gevaarlijker, omdat de thuisploeg geen punten wilde verspelen en meer in de aanval was. Halverwege 2e helft kon Ayoub nog 1 op 1 met de keeper komen, omdat de verdediging niet scherp was maar hij werd onderuit gehaald, wat eigenlijk rood had moeten zijn, de scheids gaf geel. Verder bleef MVV het proberen, maar als team stond ARC gewoon goed en hebben zo de wedstrijd uitgespeeld. Er lagen wellicht kansen voor meer dan een punt, maar na het fluitsignaal was ARC natuurlijk erg tevreden met een punt en MVV daarentegen was erg geïrriteerd bij de 0-0 eindstand. Achteraf waren we erg tevreden met het punt en kunnen we nu vol vertrouwen verder met de laatste wedstrijd van het jaar. Olympia O19-1 is dan in Gouda de tegenstander voor bekerronde 5. De aftrap in Gouda is om 15.00 uur. ARC O19-1 gaat er alles aan doen om dit jaar met een goed resultaat af te sluiten om zodoende zicht te blijven houden op verder bekeravontuur in 2020.