O19-1 krijgt les in effectief omgaan met kansen

Jodan Boys, de JO19-1

2e divisie B

21 september 2019 14:30

Onbekend

Op zaterdag 21 september mocht ARC O19-1 dan eindelijk beginnen aan de competitie. Tegenstander Jodan Boys die bij ARC bekend was van vorig jaar uit de competitie. ARC begon het eerste kwartier redelijk fel aan de wedstrijd. Het creëerde wat kleine kansjes maar het eindigde niet in een doelpunt. Na iets meer dan een kwartier gespeeld te hebben was het in de 18e minuut raak voor de uitploeg. Na een counter die goed werd uitgespeeld stond het 0-1. Nog geen minuut later was het weer raak voor Jodan Boys. Na een slippertje achterin kon de aanvaller van Jodan Boys niet meer worden ingehaald en legde hij de 0-2 binnen in de 19e minuut. Ondanks de stand was ARC zeker niet kansloos. Vlak na de 0-2 kreeg Joshua Kassels en nog een aantal voorwaartsen kansen maar die werden helaas niet verzilverd.
Na de rust wilde ARC natuurlijk zo snel mogelijk proberen de achterstand om te buigen naar een beter resultaat maar verzuimde dat helaas om te doen. In de 57e minuut kwam de linksbuiten van Jodan Boys wel heel gemakkelijk tot een schietkans en krulde de 0-3 in de rechterhoek waardoor het einde verhaal bleek voor de boys van ARC toen ook hier vlak daarna de volgende goal gemaakt werd. In de 58e minuut was het namelijk weer raak voor Jodan Boys door de 0-4 te noteren. ARC moest zich nu toch wel zorgen gaan maken na de makkelijke goals die ze te incasseren kregen. ARC maakte het zichzelf niet makkelijker omdat Mo in de 70e minuut een dubbele gele kaart kreeg voor aanmerkingen op de leiding, waardoor ARC ook nog eens met 10 man verder moest. Ondanks deze situatie creëerde ARC nog enkele kansen maar ook deze werden helaas weer niet verzilverd. Het vizier stond duidelijk niet scherp genoeg afgesteld. Jodan Boys deed dat echter veel beter en maakte in de slotfase van de wedstrijd wederom vrij eenvoudig de 0-5. Vlak hierna floot de scheidsrechter af en moest ARC een pijnlijke eerste competitie nederlaag leiden, waar toch stiekem meer in had gezeten indien de vele geboden kansen benut waren. Het kreeg echter een leerzaam lesje van Jodan Boys hoe je effectief met geboden kansen om moet gaan. Hierin was Jodan Boys, met de schaarse kansen die ze kregen de betere partij in. Indien ARC de kansen die ze kregen allemaal benut hadden, waren ze zeker de winnende partij geweest deze middag. Echter.., eens te meer blijkt maar weer eens dat voetbal onvoorspelbaar is.
Volgende week zaterdag zit er voor O19-1 maar één 1 ding op en dat is deze nederlaag ombuigen in een winstpartij uit bij UDI’19. We kunnen daarbij zeker ieders steun hard gebruiken.