Excelsior M. JO19-1

2e divisie B

30 november 2019 14:30

P.M. (Peter) Nederpel

Waar iedereen bij O19-1 toch wel een beetje op gehoopt had  de stijgende lijn ook tegen Excelsior voorgezet zou gaan worden, kwam helaas deze middag bedrogen uit. Ondanks de frisse zaterdagmiddag is op Zegersloot Excelsior Maasluis de volgende tegenstander om te proberen punten van af te snoepen. Dit zat er deze middag helaas niet in voor ARC. Een tegenstander met goede weerstand, we wisten dat het niet makkelijk zou gaan worden. In de eerste periode waren er voor beide teams enkele kansen, maar doelpunten leverde dit niet op. De rust werd dan ook met dezelfde stand ingegaan zoals de wedstrijd ook begonnen was 0-0.
In de rust werd nog eens benadrukt dat we feller moesten zijn en niet in paniek te raken als het mogelijk even tegen zou zitten en we zodoende de wedstrijd alsnog naar ons toe zouden kunnen trekken. Het was echter Excelsior Maassluis dat in de 58
e minuut op een 0-1 voorsprong kwam door een goed genomen vrije trap waarop Winston geen antwoord op had. ARC probeerde natuurlijk op gelijke hoogte te komen. Het werd wat ongeduldig, slordig in balverlies en het maken van onnodige overtredingen. Hierdoor ontstonden er ruimtes achter de linies en Excelsior Maassluis maakte hier slim gebruik van en scoorde in de 81e minuut de 0-2. Een nederlaag die niet was ingecalculeerd. Maar deze wedstrijd liet maar weer eens duidelijk zien dat, als je als individu en als team je niet voor de volle 100% geeft, je van een tegenstander zoals Excelsior Maassluis niet wint. De volgende uitdaging voor zaterdag is er een van de buitencategorie. Dan is in Maastricht MMV de volgende tegenstander. MVV neemt de 2e plaats in op de ranglijst. Een tegenstander van formaat dus, waarin ARC wellicht nu wel kan laten zien wat het waard is en zodoende snel de wrange nasmaak van de nederlaag tegen Excelsior kan wegspoelen. De aftrap in Stadion de Geusselt is om 16.30 uur.