3 - 2

FC Eindhoven JO17-1

2e divisie B

28 september 2019 12:15

Vandaag de eerste wedstrijd tegen een BVO ( betaald voetbal organisatie), FC Eindhoven. De JO17-1 van hen, een team met 20 spelers en 6 man begeleiding was op tijd met de bus gekomen. Na de fikse overwinning van 6-1 op Quick afgelopen week waren zij zeker van plan ARC ook te verslaan.

Dan ARC JO17-1: 16 spelers, waarvan Wessel enkele maanden uit de running is ( sterkte!) oftewel 15 waarvan de meeste fit zijn. 3 man begeleiding. Maar wel een heel hecht team in opbouw.

We starten met in de basis: Caine op doel, Senna, Timo, Jesper en Daan achter. Middenveld: Julian, Jasper en Coen. In de aanval Djemairo, Miguel en Navaro. Op de bank Yona, Kas, Kevin en Jaimie.

De wedstrijd is nog maar enkele minuten oud of Coen geeft een mooie dieptepass op Miguel. Miguel benut de gekregen ruimte en schiet hem in de korte hoek binnen! 1-0! Wat een opening.

Dan moeten er echter nog bijna 80 minuten gespeeld worden. FC Eindhoven ( Vanaf nu FCE) gaat vanaf dat moment het spel maken. Ze mogen opbouwen en ARC trekt zich terug op de eigen helft. Maar wel komen er, zodra de bal wordt veroverd, venijnige uitvallen van onze aanvallers. Zo verloopt eigenlijk de eerste helft. Een prima disciplinair spelend ARC, loerend op de counter en FCE dat gaten zoekt in onze verdediging. Die staat echter prima en verder dan wat schoten, veel corners en enkele kansjes komen ze niet.

1-0 is dan ook de ruststand.

De tweede helft. We verwachten een ander FCE en dat komt er ook. Feller en sneller. We maken zelf ook wat meer foutjes. Dan balverlies op het middenveld, FCE reageert scherp in de omschakeling en schiet op hard op doel. Caine pareert hem nog wel maar in de rebound is het toch raak. 1-1.

FCE gaat op zoek naar een volgende treffer. Ze krijgen veel corners, die vnl. kort genomen worden. Maar niet altijd. Een van de “lange corners” wordt netjes verlengd met het hoofd en eindigt achter de verbaasde verdediging van ARC. 1-2.

Het spel gaat wat meer op en neer en we worden weer wat gevaarlijker. Een aanval van links wordt voorgegeven en raakt de hand van een FCE speler. Pingel! Nou, dat is aan Navaro wel besteed. Heel beheerst maakt hij de gelijkmaker.2-2.

Ondertussen is er gewisseld en zijn Yona, Kas en als laatste Kevin erin gekomen. Vol energie gaan die 3 er tegenaan.

Het ziet er naar uit dat het bij een gelijk spel zal blijven en dat is best wel een prima prestatie. Dan in de laatste minuut. Navaro krijgt de bal op links, geeft hem mooi voor en het is Kevin die alles geeft in dat schot! 3-2! Een geweldige ontlading ( zie de foto’s!!). Vlak daarna fluit de scheids af…

Zo hebben we na twee wedstrijden in deze zeer pittige 2e divisie gewoon 6 punten! Heel knap hoe de trainers Jeroen en Paul en assistent Luuk nu al een geweldige teamspirit hebben kunnen maken. Iedereen heeft geknokt voor elkaar. De spreuk van FC E: “Bouwen aan Talent”, zou bij ons zijn              “ Bouwen aan een team!”. En met hard werken en de juiste teamspirit kun je dus “talent” verslaan. Gefeliciteerd ARC!